Wyświetl pojedynczy post
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.05.2011, 19:02
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Ale mi się wydaje, że TeleFonika na koszulkach zmniejsza dług, a nie zapewnia nowe wpływy.

W każdym razie teraz powinno być łatwo jak nigdy pozyskać sponsora bo mamy Mistrza, a mecze mogę być pokazywane nawet w 22 krajach.
Jeśli się nie uda to można mieć nadzieje, że się znajdzie jeśli awansujemy do LM lub fazy grupowej LE.

Z awansem do LM też teraz jest znacznie łatwiej niż kiedyś bo zmieniły się z dużą korzyścią dla nas zasady eliminacji - na europejskie potęgi już nie trafimy.

Tylko trzeba jeszcze trochę w drużynę zainwestować.

Jeśli by się T-Mobile nie dogadał z Ekstraklasą to może wróci do nas (dawniej ERA).
Po raz kolejny jest przedstawiony na tym forum "dług", który mnie już strasznie irytuje.
Nie wyobrażam sobie sytuacji takiej, że ktoś wykłada np. 30 mln z własnej ręki bo chce sobie zrobić np. Lige Mistrzów a jak się nie udało to chce tego zwrotu , to nie jest przedszkole i według mnie takich rzeczy być nie powinno, rozumiem że dług może być wtedy gdy np. brakuje pieniędzy na kontrakty, itp. ale żeby spłacać czyjeś zachcianki ? I nie mówię tego wobec Bogusława Cupiała, którego darzę ogromnym szacunkiem ale przedstawiam ogólnikowo przykład.

Ja osobiście bardzo chciałbym T-Mobile na koszulkach i tak żeby dał np. z 1,5 mln euro z racji tego, że :
- występujemy w Europie (reklama Europejska), racjonalnie myśląc co najmniej zagramy z 6 meczy (no chyba że będzie KO w I rundzie ale mam nadzieję że Trio Boguś & Stasiu & Robert do tego nie dopuszczą

- występujemy w Ekstraklasie, Pucharze Polski, Superpucharze
- mamy na stadionie optymistycznie zakładając z 20 tys. na meczu
- prawa telewizyjne Ekstraklasy mają Polsat, Cyfra, Eurosport (tv + internet) jeden mecz może dotrzeć do 5-6 mln Polaków. Liczne magazyny na Polsacie, Cyfrze, Eurosport, pewnie TV4 albo TVP dla otwartej TV
- mamy mieć otwarcie stadionu, w tym mecz z silnym zespołem przy 33 tys.
- możliwość reklamowania się na koszulkach + reklama w nazwie stadionu (możliwość pogodzenia)

Reasumując mamy strasznie wiele atutów żeby pozyskać sponsora strategicznego z Wielskiej Półki, tylko trzeba umiejętnie do niego zagadać Boguś potrafi, mam nadzieje że mu się to uda od przyszłego sezonu
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując