PhantomRanger napisał(a):

|
Od tego dnia mogą być umowy podpisywane.
|
Umowy podpisywać można zawsze; nie istnieje przepis zabraniający między klubami podpisywać umów. Jedyne co robi zamknięta bramka transferowa to wstrzymuje moment wejścia w życie umowy (czytaj transferu) do momentu jej otwarcia.
anthony09 napisał(a):

|
(...)niepewnym Genkovem, chociaż ostatnio pokazuje dobrą formę ale tak szczerze to do formy Pawła Brożka mu dużo brakuje, trzeba to jasno powiedzieć, Genkov jest solidny ale to nie jest napastnik na 20 bramek na sezon
|
Bardzo zdziwiła mnie ta wypowiedź, zważywszy na to, że Paweł Brożek w poprzedniej połówce sezonu w 15 meczach strzelił 6 goli w tym jeśli mnie pamięć nie myli 2 z rzutów karnych. Genkov również strzelił 6 bramek, tylko, że w 9 meczach (jeśli dobrze policzyłem ;>). Wszystkie z gry. Jakby zagrał w 30 to ile to bramek na sezon? Czasem nie 20?
I jeśli chcesz pisać, że Paweł nie był w formie - okej ja to rozumiem, ale Genkov na początku tej rundy też nie był, o czym otwarcie mówił Maskaant (w przypadku Brożka takiej gadki nie było, ale każdy widział jak grał). Na początku potrzebował czasu, żeby się zaaklimatyzować, a od tego czasu strzela średnio gola na mecz. Poza tym cała robota jaką wykonuje w ataku, przepycha się tam za czterech, walczy o każdą piłkę i wygrywa trudne główki. Wg mnie Genkov jest świetnym piłkarzem i to jak ważny jest dla nas potwierdziły wyniki, które osiągaliśmy gdy się kurował. A myślę, że nie pokazał jeszcze na co go stać i będziemy mieli z niego kupę pożytku.
prezes85 napisał(a):

|
Rozgrywającego przecież nie mamy... Melikson to typowy skrzydłowy.
|
Jakby był typowym skrzydłowym to by nie grał na pozycji rozgrywającego - w dodatku z takim powodzeniem. Myślę, że jest dość uniwersalny i sprawdza się zarówno na skrzydle jak i w środku pola.
stalsanok1946 napisał(a):

|
Solidny zawodnik to ktoś taki jak Chavez, a nie Cikos(...)
|
Bartosz napisał(a):

|
Cikos jest wart 500 tys € w momencie gdy 400 tys € będzie trzymał w ręce.
|
A tu widzę znowu jazda z Cikoszem

no i co z tego, że w najtrudniejszych meczach grał świetnie, z Lechem był jednym z najbardziej widocznych piłkarzy (i trafił do jedenastki kolejki), a z Cracovią wyłączył z gry jednego z najlepszych skrzydłowych ekstraklasy i do tego dorzucił porządną grę w ofensywie. 100 000 Euro wart, ni grosza więcej

Jassssne. Podejrzewam, że dla niektórych Eryk już zawsze, niezależnie od tego jak zagra postrzegany przez pryzmat pierwszych meczów w Wiśle (jak swojego czasu Zieńczuk). I nie wyskakujcie mi z tekstami, że Cikosz zawalił bramkę niedawno z Górnikiem, bo np. gracz kolejki wszędzie wychwalany pod niebiosa Osman Chavez dziś znowu zagrał babola pod nogi przeciwnika (a w pamiętnym meczu z Górnikiem podobnie jak Eryk wywinął wiatraka). Na szczęście dla nas Cracovia nie skorzystała z prezentu (sorry, że się tak dopieprzyłem do Chaveza i ciągle go przyrównuje do Cikosza pod względem 'zawaleń', ale jemu po prostu takie klopsy dość często się zdarzają i jak macie wytykać Erykowi na siłę każdy najmniejszy błąd to dziwię się czemu nie robicie tego podczas oceny Chaveza - którego również, mimo tego co piszę, bardzo cenię).
Ja liczę w tym okienku na kolejne udane transfery, ale mimo wszystko uważam, że Stanowi ciężko będzie przebić zimowe okienko. Jednakże pokładam w nim całe zaufanie i mam nadzieję, że się nie zawiodę!
Pozdrawiam Wiślaków, ide spać, dzisiejszy dzień był cudowny

szkoda, że mistrzostwo można zdobywać tylko raz w roku