gris napisał(a):

Czyli tak naprawdę karty nie zdają egzaminu, bo nie dość że trzeba brać ją ze sobą to jeszcze bilet, dowód osobisty i ewentualnie legitymacje
|
Ochrona żąda wydruku bo nie wie do jakiego miejsca jesteś przypisany

nie może być tak, że po to wprowadzono karty by bawić się papierkami tym bardziej nie rozumiem dlaczego jeśli prawidłowo wszedł ktoś na mecz może zostać wyproszony za brak potwierdzenia. Nie przyjąłem kiedyś tłumaczenia ani ochrony anie dyr. d/s bezpieczeństwa , że nie można zweryfikować przypisanego miejsca. Pewnie problem zniknie gdy kiedykolwiek wyposaży się ochronę w przenośnie czytniki aby mogli to miejsce sprawdzić ale na chwilę obecną nie mają więc robią za ważnych.
Tak na prawdę wydaje się, że to sprawdzanie to takie usilne dokuczanie kibicom. Z tego co się orientowałem to klubowe zarządzenie chyba tylko słowne jest aby nie utrudniać kibicom bez potwierdzenia wejścia a tym bardziej nie wypraszać ze stadionu jeśli wejście było poprawne. Nosić to dla świętego spokoju albo kłócić się jak coś tylko kulturalnie.
Cytat:
|
Dokładnie. Musisz w dodatku wziąć ze sobą jakiś dokument, mimo zdjęcia na KK.
|
też się nie dajcie łatwo zbyć. Jak coś to zaproście jednego lub drugiego ochroniarza do tablicy z regulaminem i sami niech doczytają czego mogą wymagać lub nie. Na Lechu kilkakrotnie udowodniono im, że tzw polecenia dyrekcji co do okazania dokumentu tożsamości oprócz biletu w postacie KK uprawniającego do wejścia jest błędne.
Posiadacze biletów na Karcie Kibica jak również Karnetowcy którzy nie mają żadnego dokumentu wg mnie powinni przedstawić ochronie zapis regulaminu:
Rozdział III punkt 1, podpunkt c który stanowi:
Cytat:
c. posiadać przy sobie i okazywać każdorazowo na żądanie służb porządkowych,
służb informacyjnych lub stewardów imprezy masowej dokument uprawniający
do wejścia i przebywania na imprezie oraz dokument tożsamości bądź w
przypadku ligi zawodowej wydaną w ramach tej ligi Kartę Kibica;
|
naszym dokumentem uprawniającym jest bilet nabity na kartę a dokumentem Karta Kibica wydana w ramach ligi zawodowej czyli mamy 2w1 i niech się odczepią podobnie karnet. Zwłaszcza, że na KK jest imię nazwisko Pesel i zdjęcie.
Natomiast Ci co mają zniżkowe bilety koniecznie legitymację muszą mieć.
Dziękuję