zybert77 napisał(a):

Po raz kolejny i do znudzenia.
Zapomnij proszę o czymś takim jak sprawiedliwość. Jak u nas UEFA zawiesiła Wisłę to się nie zastanawiała, że to tylko jeden kibol i być może został sprowokowany przez Dino Baggio.
To co robi rząd to powielenie tego modelu. Jest to uderzenie wymierzone we właścicieli klubów, choć zgadzam się że odpryskiem dostają kibice. Zrozum to proszę, oszczędzi Ci to zgryzot kiedy w tym lub następnym sezonie ukarze nas rząd lub UEFA (przed nami puchary).
|
Bracie sam sobie przeczysz. Wisła została ukarana za zachowanie swojego kibica-jednostkowo - odpowiedzialność indywidualna jednego klubu . O ile pamiętam inne polskie drużyny nie zostały zawieszone a ich stadiony zamknięte więc Twój argument jest zupełnie nie trafiony. Teraz sytuacja jest taka, że płacą wszyscy kibice w Polsce za zachowanie grupy debili z Poznania i Warszawy. Wiem, że nie ma sprawiedliwości wiem również po co się przychodzi na stadion - aby dopingować na całego. Ale jeżeli Tusku Tusku zrobił policyjne państwo i banda nieudaczników (czyt. pracujących przy monitoringu konfidentów) szuka na ludzi haków - chodzi mi konkretnie o wykaz osób przeklinających na stadionie w Łodzi, oraz ludzi przechodzących na inne sektory w siedzących na nie swoich miejscach ( przypominam kilku kibiców Zagłębia Lubin dostało zakazy stadionowe i grzywny) to jestem całym sercem za tym aby z tą sytuacją walczyć- obecnie OZSK i SKWK przyjęły taką formę i ja ją popieram. Mam dość manipulacji i oczerniania kibiców. Zarząd Wisły pokazał że dla nich ważniejsza jest kasa niż kibice. Ciekawe co będą robić gdy cały stadion zostanie otwarty, tzw fanatycy z trybuny za bramką zbojkotują mecze i przestaną na nie chodzić , Wisła ( czysto teoretycznie) będzie grała słabo w nowym sezonie i pikniki przestaną chodzić na mecze . I proszę mi tutaj się nie oburzać jakich to Wisła ma zawsze wiernych fanów. Widać to było szczególnie na meczach w Sosnowcu i w Hucie gdzie nawet połowy stadioniku nie było. Jak przyjeżdza Lech czy Legia to się nagle wszyscy budzą, a jak przyjedzie Bytom, Bielsko czy Wodzisław to gdyby fanatyków nie było to stadion by był pusty .