|
Śląsk gra tak dobrze, bo Lenczyk skubany lis potrafi ustawić zespół pod przeciwnika i jakoś to wychodzi, ale on zadeklarował już że po tym sezonie kończy się współpraca. Tutaj jest ten ból. Co tyczy się Lechii, jak już wspomniałem z słabszym rywalem to oni potrafią grać, ale jakby stawić przed nim lepszego rywala to już kiepsko wyglądają. Głównie mi chodziło o to, że jedno miejsce w pucharach należy się Lechowi, a o pozostałe jedno powinny walczyć kluby takie jak WKS, Lechia. Z jednej strony chciałbym podium TKWM, ale to ogromne ryzyko, w przyszłym sezonie 3 kompletnie niewiadome w PE? Legia, WKS, Lechia? Lech nie jest gwarancją sukcesu, nie jest gwarancją niczego. Ale uważam, że mają większe doświadczenie i jakoś im idzie w tych pucharach od jakiegoś czasu, więc jakaś iskra nadziei jest. Poza tym, co tyczy się Jagielonii, widzieliśmy jak grała w poprzednim sezonie i robiła furorę. Można chyba śmiało powiedzieć, że grali najładniej w lidze. Jak Lenczyk odejdzie z WKS to boję się co może być w razie ich występu w LE, bo bez dobrego trenera może być blamaż, z całym szacunkiem dla naszych braci. Lechia gra ładnie jak gra z kimś słabszym, a jak wiemy w LE nawet zespoły z Kazachstanu czy Armenii walczą i gryzą trawę, nie wspominając już o wyszkoleniu technicznym. Jak wspomniałem, Jeden z klubów zasłużył, jeśli oba zakwalifikują się do LE, to z jednej strony będę się cieszył, ale z drugiej strony będę się bał o tegoroczny występ w europejskich pucharach...
Powód: fajna pogoda
Ostatnio edytowane przez ArturTS : 14.05.2011 o godz. 19:10.
|