Fan Lecha napisał(a):

Oprawa... Litości. Tak udawajcie, że nic się nie dzieje. Już tak cały ten protest jest śmiechu warty. OZSK wydaje oświadczenie, że mamy ogólnopolski protest a wystarczyło włączyć wczoraj Canal+ zeby zobaczyć, że tak nie jest. Cisza na mecz w którym Wisła zdobywa mistrzostwo miałby w TV o wiele większy wydźwięk niż reszta spotkań.
I nie gadajcie, że to nic nie da. Wystarczyło posłuchać choćby komentatora meczu Jagiellonia - Legia. Jak płakał nad brakiem dopingu, kilka razy wspominał o naszym celu i przyznawał nam racje.
Dla mnie ten cały protest już się skończył. Teraz jedni mają hiper-ważne mecze o mistrzostwo, utrzymanie czy derby. Za tydzień będą inne wymówki.
Mam nadzieję, że zamkną wam stadion za wyjęcie oprawy (zakrywanie twarzy przez płótno) może wtedy zobaczycie w jakim momencie kibice w tym kraju się znaleźli.
|
Oczywiście, że ta forma protestu, którą tak bronisz nic nie da. "Płacz" dziennikarzy C+, kibiców, Ekstraklasy S.A czy klubów nie zmieni polityki rządu i nie jest w stanie absolutnie na nim wymusić zwłaszcza przed wyborami. Może jedynie narobić nowych problemów i szkód. Wam to po tym sezonie na rękę, inni mają odmienną sytuację.
Dlatego mam nadzieję, że kibice nie zaakceptują i nie podporządkują się tej bezmyślnej i szkodliwej formie protestu proponowanej przez OZSK.
Masz też widzę wyjątkowy tupet oczekując, że kibice z całej Polski będą brali na swe barki chlew, który Wy zrobiliście razem z Legionistami w Bydgoszczy. To przez Was i Wasze działania, nie przez kibiców innych klubów, wszyscy są dziś w bardzo trudnej sytuacji. Teraz chcecie by Was wspierać, stać z Wami ramię w ramię, ale gdy w przeszłości spadały niesłuszne sankcje na Wisłę, także na zasadzie odpowiedzialności zbiorowej, jakoś Wam to nie przeszkadzało, nie jednoczyliście się z nami i nie organizowaliście ogólnopolskich protestów.
Jest w tym ogromna dawka hipokryzji. I bezczelności.