Wyświetl pojedynczy post
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.05.2011, 12:00
To co sie dzieje obecnie to oczywiscie kabaret. Kazdy spec od politycznego PR przyzna, ze wiekszej przyslugi niz kibice, w roku wyborczym, Tuskowi nikt nie mogl zrobic. Oto mamy jasno sprecyzowanego przeciwnika, pelne przyzwolenie spoleczne, idealne pole do pokazania wymiernych efektow swoich dzialan, tego, ze cos sie robi i z kims walczy. Wprost wymarzona sytuacja wobec zarzutow, ze rzad przez 4 lata nie podejmowal zadnych zdecydowanych decyzji i reform. Trudno sie temu dziwic, ze wladza podejmuje takie dzialania jesli ma taka okazje choc wpisuje sie to niestety w populizm i miernote wszystkich ostatnich polskich rzadow i pokazuje, ze na tym polu caly czas daleko nam do prawdziwych mezow stanu w elicie rzadzacych.

Z drugiej strony daleki bylbym rowniez od rozgrzeszania klubow. Sytuacja byla napieta i wislala na wlosku od jakiegos czasu i kluby w pewnym stopniu sa same sobie winne, ze doszlo do jej wybuchu. Kiedys to musialo nastapic. Proby bratania sie z bandytami, brak zdecydowanych dzialan, przymykanie oka, bo jeden czy drugi prezes jest zakladnikiem okreslonej grupy czy tez ma tam swoich znajomkow i wspolne intereresy.

Sprawa jest dla mnie nie do wygrania choc nie wiem czy to dobre okreslenie, bo dla mnie nie mozna wybielac obu stron. Dzis kolejne pobicie kibica w Chorzowie, bo mial na sobie koszulke Ruchu - zolty pasek na TVN 24. I poparcie dla dzialan Tuska rosnie o kolejne kilka %. A niestety pokazuje to jak zamykanie stadionow mija sie z problemem.
Potrzebna jest skuteczna policja, system prawny, szybkie egzekwowanie DOBRZE napisanego prawa, wylapywanie zwierzat kopiacych reporterki w plecy, a nie zamykanie stadionow!
Odpowiedz cytując