Wyświetl pojedynczy post
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.05.2011, 11:25
Solidny zawodnik to ktoś taki jak Chavez, a nie Cikos, Bunoza, Paljic czy Jirsak. Żaden z tej czwórki nie prezentuje dobrego poziomu. Solidny zawodnik to utrzymujący stabilną wysoką formę.

Dla mnie skład obecnie jaki mamy potrzebuje 4-5 nowych, zdecydowanie lepszych ogniw niż ich poprzednicy. Lewa obrona, środek obrony, prawa obrona, uniwersalny pomocnik (coś pokroju Meliksona, grający na lewej i na prawej flance, czy tez jako ofensywny pomocnik), napastnik. Zapytacie dlaczego pomocnik i napastnik - a co będzie w przypadku kontuzji Meliksona lub Genkowa? Kim zastąpicie Meliksona? Siwakowem, Jirsakiem, czy nieogranym młodzieniaszkiem z ME? Sprawa z Genkowem jest jasna, bo każdy widział jak Wisła czuje się bez dobrego napastnika w meczach. Większa konkurencja w składzie pozwoli na odpoczynek, większa rotację w składzie, dawanie szansy innym, a przede wszystkim wyzwoli dodatkowe emocje, adrenalinę i chęć większej przykładniejszej pracy na treningach. Spójrzcie też z innej perspektywy. W obecnym sezonie omijały nas poważniejsze kontuzje (nie liczę tutaj Boguskiego i Burligii, bo Ci zawodnicy są dla mnie już spaleni i nie mam najmniejszych nadziei na ich lepsze jutro), gdyby tak kontuzji doznał teraz np. Jaliens lub Chavez? Kowalski na środek, czyli lipa, kontuzja Meliksona, Jirsak lub Siwakow nie pociągną gry Wisły, kontuzja Genkowa, nie ma zastępcy, kontuzja Pereiki, Jovanic i jego babole, kontuzja Kirma lub Małeckiego, Łobo zawieszony, Łobo cienki. Brak dobrej szerokiej kadry może nas zniszczyć wewnętrznie. Tak jak np. Lecha 2 lata temu w pucharach.
Ostatnio edytowane przez stalsanok1946 : 14.05.2011 o godz. 11:27.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując