Wyświetl pojedynczy post
brzydki.brzydal
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.05.2011, 11:16
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
potrzebuję pomocy. Mam zamiar założyć LPG w Fiat Brava 1.2 z 1999 roku. Pytanie moje brzmi , gdzie polecacie w Krakowie udać się do serwisu żeby założyli ją w rozsądnej cenie i dobrze ? jakiej marki instalację polecacie ? w którym serwisie jest możliwość spłacania rat ? pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Ja natomiast nie mogę polecić tego zakładu. Kiedyś jak moja mama miała jeszcze Citroena Xsarę to zamontowała tam ( za moją namową ) instalację gazową BRC. No i przez miesiąc po założeniu nie potrafili jej wyregulować tzn. samochód gasł na dojeździe do świateł, gasł podczas jazdy i co najgorsze na zakrętach gdzie potem wysiadało i wspomaganie kierownicy i wspomaganie hamulca. Kilka razy doprowadziło nas to do skrajnego wk....nia i kazaliśmy zdemontować im instalację i zwrócić pieniądze. W tym temacie akurat okazali się profesjonalistami i oddali bez problemów. Potem zdecydowaliśmy się założyć gaz w BKZ Auto na Aleji Pokoju i już wszystko było ok.
Ja od siebie już polecałem zakład na Beskidzkiej 7. Ja u nich montowałem, regulowałem , kumplów wysyłałem nie raz i wszyscy zadowoleni. No i też relatywnie tani są.
Ja montowałem w BKZ auto jakies 3 miesaice temu - skoda fabia 2 kombii 1.4. Od zainstalowania machnalem okolo 4tys km, wszystko bez problemow. Bylem na przeglądzie po 1500km, obyło się bez jakiejkolwiek regulacji - wszystko pięknie i ładnie (przynajmniej na razie). Ojciec tam montował gaz jakieś 10 lat temu i tez wszystko w porządku.

O ile się orientuje to można tam brać na raty. Ja brałem BRC sequent 24 (instalka sekwencyjna - 2600zł, gwarancja na 24 miesiące bez limitu km), ale wydaje mi się, że ze względu na wiek Twojego autka (i jego wartość) nie ma za bardzo sensu się bawić w istalacje sekwencyjne, tylko wybrać instalacje 2 generacji. Będą straty mocy i większe spalanie, ale instalacje założysz taniej. Wszystko zależy od tego ile masz zamiar jeszcze jeździć tym autem.
Odpowiedz cytując