Wyświetl pojedynczy post
Epimenides
Junior Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2011, 21:50
Chcę zrobić dla naszej piłki nożnej następujące rzeczy: zlikwidować całkowicie dla kibiców widelce, flagi i przekleństwa; usprawnić w naszych ligach wyjazdy derbowe, derbowe i dalekobieżne – tak! – bo nasze wyjazdy są bardzo, bardzo słabe, bardzo złe; zamknąć stadiony dla młodzieży i dla ludzi – tak! – i chcę bardzo, bardzo to zrobić; usprawnić w naszej Ekstraklasie, we wszystkim, we wszystkich ligach – żeby nie było bandyctwa, żeby nie byłozłodziejstwa, żeby nie było niczego, żeby starsi ludzie mogli przyjść, bo nawet teraz dochodzą do mnie skargi, postulaty, apelują starsze ludzie, w podeszłym wieku, że młodzież zaczepia.

A ja się nie dziwię się, że młodzież starszych kibiców zaczepia, napada, napadają i tak dalej, bo kibice nie mają kultury, nie mają kultury – stadiony nasze w Polsce są rozwalane – zanim zbudowane, zamiast usprawnić Polskę, żeby stadiony – tak jak Legia jest rozwalona, tak jak stadion tu w Łodzi, tak jak Śląsk, tak jak i inne stadiony są rozwalane.

I chcę też wyprowadzić policję na stadiony, chcę wyprowadzić policję, żeby policja pilnowała całego naszego porządku, bo od tego jest policja i straż miejska, od tego oni są, od tego są oni, od tego są.

A w PZPN-ie będzie ład i porządek, nie będzie biurokractwa, nie będzie łachmaństwa, tylko naprawdę ludzie będą – zimową porą będą szykować architekci plany budowy stadionów, plany budowy stadionów, podkreślam jeszcze raz: plany budowy stadionów, a na wiosnę wyjdziemy z budową, bo jakie mam stadiony, jakie mamy, co się stało się w Bydgoszczy, co się stało się?

A kibice też będą przez policję surowo karani – za przekleństwa, za widelce, za wszystko; i jeszcze też usprawnię granicę między sektorem gości i gospodarzy, że granica między sektorem gości a nami będzie naprawę, naprawdę będzie granica, że nie będzie przemytu ani serpentyn, ani widelców, ani transparentów. Dziękuję państwu!
Odpowiedz cytując