Temat: Protest...
Wyświetl pojedynczy post
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2011, 12:13
Cytat:
- Liczę na dobrą atmosferę podczas meczu - mówi trener Robert Maaskant przed niedzielnymi derbami.
Idę na mecz z kolegą i zamierzamy dopingować Wisłę, derby to derby, czekaliśmy na nie zbyt długo, aby teraz milczeć i zostawić piłkarzy kolejny raz bez dopingu. Rozumiem racje stowarzyszeń kibiców, ale każdy ma wolną wolę i może sam zadecydować, co zrobi. Pewnie znajdą się na G tacy, którzy będą nam grozić i nakazywać opuszczenie stadionu lub siedzenie w spokoju. Trudno, może wytrzymamy choć kilkanaście minut i zapamiętamy te derby w taki a nie inny sposób. Lepsze już to, niż pamiętanie, że na najważniejszym meczu sezonu, gdy od miesięcy nastawiałem się na wspaniały i głośny doping, siedziałem i słuchałem gwizdów na kibiców siedzących na E.

Nie wiem na jakiej podstawie niektórzy liczą, że klub zareaguje.Nie mają potrzeby tego robić, zamknięcie stadionu w razie czego to duże straty finansowe. Nie kupimy karnetów czy też biletów, kupią inni. Szczególnie na G zejdą bardzo szybko z racji mniejszej ceny. Na najważniejsze mecze jest wystarczająca "moda", kompletu może nie będzie, ale stadion zapełni się w większej części. Jak ktoś gdzieś słusznie zauważył, to my nie poradzimy sobie bez Wisły a nie Wisła bez nas. Takie są niestety fakty. Nie ma tutaj znaczenia, czy ktoś jest na E czy na G, nie będzie mnie czy was, przyjdą inni.
Ostatnio edytowane przez Rustin : 13.05.2011 o godz. 12:15.
Wisła ponad wszystko