zybert77 napisał(a):

Co zmieni zamknięcie stadionów? Postaram się odpowiedzieć jak ja to sobie wyobrażam:
1. Otrzeźwi prezesów klubów i miejmy nadzieję przestaną się układać z bandytami (z tego co słyszę na Amice już się żegnają z kiełbaskami)
2. Wymusi przestrzeganie rygorystyczne procedur licencyjnych (z tego co wiemy identyfikacja kibiców nie działa bo tylko kilka klubów ma pełną identyfikację kibiców) a i monitoring na niektórych stadionach jest żałosny.
3. Może otrzeźwi PZPN i wymusi jednolite przestrzeganie zakazów stadionowych na wszystkich rozgrywkach. Przyznasz, że obecnie to nie działa i taki legijny bandyta, który pobił piłkarza po meczu ekstraklasy może jak najbardziej pojechać na rozgrywki pucharu polski, a pewnie nawet na mecze reprezentacji.
4. Mam nadzieję, że bandyci nie będą już terroryzować normalnych kibiców (zakazy przemieszczania się między sektorami, bicie i plucie normalnych kibiców za wygląd, przepędzanie normalnych kibiców z trybuny bo jakiemuś łysemu się umyślił protest itp. itd.)
5. Mam nadzieję, że znikną zorganizowane małpie odgłosy i rasistowskie przyśpiewki. Rasizm i mowa nienawiści powinny być ścigane również na trybunach. Tylko kary to wymuszą.
Jak na początek całkiem sporo rzeczy mam nadzieję się zmieni.
Przed nami mecz z Cracovią - bardzo ważny szczególnie dla przeciwnika patrząc na tabelę. Obawiam się, że niestety Maor i jego rodzina się nasłuchają... ale mam nadzieję, że kibice Wisły się zreflektują.
Widzisz mam chyba normalne marzenia... znajomych kibicujących Cracovii i mam już szczerze dość rasistowskich wycieczek
|
1. Sprawa dyskusyjna, co to według ciebie znaczy? Kluby opłacają się kibicą, czy może chcesz wyeliminować w ogóle dialog na lini np stowarzyszenia kibiców - kluby? Chodzi o sferę materialną czy pole do uzgodnień? Czy ogólnie o wszystko?
2. Co ci da monitoring jeśli nikt nie wyciąga z tego monitoringu żadnych konsekwencji, np ta "spluta rodzina", policja miała świetny materiał, wszystko jak na tacy a działań nie podjęła? To czyja to jest winna? Klubu? Czy może policji? Kto nad tą policją czuwa? Klub czy może premier przez ministra? Na jakich stadionach ten monitoring jest żałosny? Podaj przykład, działań które uniemożliwiły sprawne działanie przez ten "żałosny monitoring" nie ogólnie że gdzieś jest ale jakiś fakt.
3. Zakazy są przyznawane na dane rozgrywki. Robisz coś na e-klasie to masz zakaz na e-klasę. A czemu tak jest? BO USTAWODAWCA TAK CHCIAŁ. Jak nie wiesz kto to jest ustawodawca to luknij w słownik.
4. No to niech działa policja na tym monitoringu to nikomu się tego robić nie będzie "opłacało"
5. Znów się mylisz, tylko NIEUCHRONNOŚĆ kary to uczyni.
Większość twojej wyliczanki jest do zrobienia z miejsca... Gdyby ktoś podjął prawdziwe a nie pozorowane ruchy.
Jeśli doping będzie
spontaniczny to jestem przekonany że nasłuchają się "kibice cracovi potocznie zwani żydami". Nie wiem czy rodzina Meliksona jest za cracovią więc tego nie rozstrzygnę.
Ktoś mnie wyprzedził