Wyświetl pojedynczy post
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2011, 07:00
Kilka słów ode mnie, anonima i gościa z E.

Nie przekonują mnie argumenty że jakaś akcja ogólnopolska więc mamy siedzieć cicho.

Amica i Legia miały w dupie cały kraj gdy na fantazji w Bydgoszczy dały rudemu zbójowi pretekst do uduszenia naszej miłości.

Amica, Legia i wiele klubów w Polsce nie rozumie klimatu Krakowa, historii Świętej Wojny, emocji i napięcia związanych z tymi spotkaniami.

Wiele ekip w Polsce nie rozumie klimatu Krakowa i .......ą jakieś smuty że Kraków to nożownicy, żeby do nich nie jeździć etc.

To czemu mamy im podstawiać dupę?

W niedzielę będzie miało miejsce historyczne wydarzenie, mamy szansę.
- zrewanżować się parchom za zeszłoroczne Jopowanie i śpiewanie w szatni na Hutniku że mistrzem Polski jest Lech,
- mamy szansę spuścić im manto i przybliżyć ich do drugiej ligi,
- mamy szansę przybić 13 tytuł.

Jeszcze kilka powodów można by znaleźć.

I o ile jeszcze byłem w stanie przeżyć środowe spotkanie w ciszy, ze stłumionymi emocjami to w niedzielę sobie tego nie wyobrażam.

I jeśli ma zapaść decyzja że na najważniejszym meczu w tej rundzie mamy siedzieć na dupie jak w kościele to chyba pójdę do Wiślaków oglądać bo na trybunach mnie skręci.

I słowo odnośnie formy protestu. Czy nie o to władzy chodzi by bileciki były sprzedane a na trybunach wersal? Kasa się zgadza a kibice jedzą popcorn i po meczu grzecznie się rozjeżdżają?

Jak dla mnie formy powinny być takie, albo na trybunach ogień-szał-amok albo nie wejście na mecz i zebranie się pod stadionem. Może jak władza zobaczy że nie ma przeciw sobie 500 osób a 5000 zrozumie że łatwo nie będzie.

A co do protestu Ultra Wisły przeciw postępowaniu Basałaja & Co. np. w kwestii dzieciaków to SKWK powinna opisać sytuację, przedstawić swoje argumenty tak aby postronny kibic interesujący się trybunami mógł zrozumieć motywy ich postępowania, sprzeciwu i mógł wyrobić sobie swoje zdanie.

Nie oczekujcie od masy ludzi zrozumienia jeżeli oni nawet nie wiedzą przeciw czemu i komu manifestowaliście. Stety lub niestety gro osób na E nie uważa gniazdowego i młyna za wyrocznię i jedyną słuszną prawdę. Powinniście zaprezentować chociaż szkic waszej sytuacji.
Ostatnio edytowane przez iiYama : 13.05.2011 o godz. 07:07.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując