Jaroo1 napisał(a):

|
A co do tych sondazy to po raz kolejny triumfuje glupota Polakow. Jak mozna znowu dawac szanse PiSowi czy innemu SLD i PSL? Kazda z tych partii miala swoje 5 minut, jedna dluzsze inna krotsze ale zadna nie zmienila kraju na lepsze. Zawsze bylo tylko gorzej. Szkoda ze Polacy widza tylko 4 partie i losowo glosuja na nie.
|
Sondaże to największe zło. Powinien być całkowity zakaz ich publikowania, oczywiście jeśli chodzi o poparcie dla partii i polityków. Głupi lud widzi że PO ma 40% a PIS 30% i głosuje na jedne z tych dwóch ugrupowań bo przecież nikt inny nie ma szans. Wyjątkiem są oczywiście komuniści którzy zawsze będą na SLD głosowac i część ludności wiejskiej popierająca PSL. Tylko że te partie zmienią tyle samo co PO i PiS czyli nic. Jedyną szansą na zmiany jest dojście do władzy JKM ale jak wiadomo to jest niemożliwe, dobrze jakby chociaż wrócił do sejmu bo wielu ludzi by się dowiedziało o matactwach "bandy czworga"
PAC napisał(a):

Widziałem właśnie wypowiedź Tuska po spotkaniu z klubami, można już wyciągnąć pewne wnioski:
- stadiony będą zamykać za każde uchybienia więc za race wczoraj w Lubinie stadion i Śląska i Zagłębia morze być zamknięty bo policja się poskarżyła.
- policja ma wrócić na stadiony
- każdy ma mieć kartę kibica, od następnego sezonu na mecz bez niej nie wejdziesz. Jeszcze nie wiem czy te karty które teraz wprowadziła Wisła to te o których mówi ekstraklasa czy znowu trzeba będzie coś wyrabiać nowego?
- dowalił się też do wyjazdów ile kosztuje ich ochrona, więc coś czuje, że będą wymyślać mecze bez gości bo policji to na rękę a kluby będą chciały mieć pozwolenie wogólę na organizację imprezy.
Jeszcze jego śmieszny tekst że on nie widzi kobiet i dzieci na meczach, niech przyjdzie na Wisłę. Dla Tuska średnia w kolejce 100 tysięcy na meczach jest niska przez zadymy to ja nie mam już pytań jak to najwyższe średnie od lat na stadionach.
|
Ja myślę że rudy zdaje sobie sprawę z rzeczywistości bo na Lechii wiele razy się pojawiał. Tyle że dla niego liczą się tylko słupki poparcia, więc będzie kłamał jak najęty. Biorąc pod uwagę poziom tej ligi to średnia widzów na mecz powinna być nie większa niż 5000 a już w przyszłym sezonie wiele wskazuje że będzie to koło 15000 jak otworzą całe stadiony na Legii i Wiśle no i areny Euro we Wrocławiu i Gdańsku.
Więc kto na te mecze chodzi jeśli nie rodziny z dziećmi. Bardzo mnie dziwi że OZSK jeszcze nie wdrożyło radykalniejszych środków, chociażby całkowity brak dopingu na meczach. Kto na tą lige będzie chodził jak nie będzie atmosfery? Póki nie mamy dobrych piłkarzy i sukcesów to kibice siatkówki i Małysza się nie pojawią więc frekwencja spadnie. Trzeba działać konkretniej niż wieszając transparenty na stadionach bo zaniedługo już nie będzie miał kto protestować. W Lubinie ludzie zakazy dostali za rzucanie serpentyn i wieszanie flag a to pokazuje że nie chodzi wcale o zadną walkę z chuligaństwem tylko o niszczenie ruchu kibicowskiego. Kibice, jako jedna z niewielu grup, mówią głośno o tym co się dzieję w naszym kraju więc trzeba ich uciszyć wyrzucając ze stadionów.