Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2011, 10:25
Probierz wystawił sobie fatalną laurkę. Dymisja,nie dymisja,jak zwał tak zwał. Facet zwyczajnie dał do zrozumienia,że nie chce w kluczowym momencie dla drużyny, mieć z nią cokolwiek wspólnego. Okazał się nieodpowiedzialny. Nie wyobrażam sobie aby po takim występie, ktoś mógł z czystym sumieniem go podpisać?Bo jaką ma gwarancje,że Probierz nie wywinie mu takiego samego numeru?Czegoś takiego nie widziałem, nie słyszałem. Ciężko mi to zrozumieć, tym bardziej,że Probierz robił w Jagiellonii co chciał.

W Jagiellonii przed wieloma kopaczami najważniejsze mecze w ich przygodzie z piłką. Z Legią będą rywalizować o drugie miejsce. Pewnie tylko w snach o tym marzyli. Nie chce mi się jakoś wierzyć w to,że graliby przeciwko trenerowi i robili mu na złość. Po co? Przecież to nie są super kopacze,którzy poz zakończeniu sezonu będą mieć miliony ofert na grubą kasę. Niektórzy na tym osiągnięciu będą jechali całe życie. Szansa na to,że powtórzą kiedykolwiek tak dobrą lokatę w lidze są minimalne. Tak więc tu i teraz,a trener mówi im do widzenia. Nieprawdopodobne.

Kolejną sprawą jest to,że ktoś kiedyś tam powiedział,po wygranym spotkaniu z Jagiellonia,że już zdobyliśmy MP. Co dziwne co niektórzy w to uwierzyli. Gdzie i jak?Przy tak nierównej grze naszego zespołu, dopóki istnieją matematyczne szanse to trzeba walczyć. Jakie było zdziwienie gdy nagle okazało się,że Jagiellonia doszła nas na 3 punkty,no ale głupio było odwoływać wcześniejsze wypowiedzi,że to już mistrz jest. Podobnie ma się sprawa z spadkowiczami. Kto zagwarantuje,że Cracovia się utrzyma? Znów jakiś pismak mozolnie wysnuła jakąś teorię i wszyscy to kupują. Nie,nie utrzymała się. Tak samo jak Arka i Polonia Bytom. Na przestrzeni tylu kolejek, które zostały do końca może zdarzyć się wiele.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując