jaszczur90 napisał(a):

|
Zadziwia mnie sposób myślenia niektórych osób. Owszem, możemy i pozbyć się 11-stu zawodników naraz i kupić nowych . Tylko pytanie jest, jakim cudem Ci nowi gracze skumają się ze starymi w miesiąc ? ( zakładając , że będziemy grali w eliminacjach LM, czyli ostatni tydzień czerwca, pierwszy mecz ). Dlatego zadziwia mnie koncepcja pozbywania się Garguły czy Cikosa przed pierwszym meczem w pucharach europejskich. Będzie taka sama sytuacja kadrowa jak przed Levadią gdy Skorża nie miał z czego skleić 11-stki na mecz.
|
Generalnie zawsze myślałem dokładnie tak samo i byłem przeciwnikiem wymieniania połowy drużyny przed pucharami dokładnie z powodów o których mówisz.
Natomiast teraz chodzi o pozbycie się tak dużej ilości zawodników, ale wszyscy to rezerwowi praktycznie bez pożytku dla pierwszej drużyny. Na ich miejsce mogliby przyjść ludzie którzy mieliby jakąś przynajmniej szansę przydać się drużynie. A jeśli przyjdzie jeden, dwóch klasowych zawodników to będzie szansa by wzmocnili pierwszą jedenastkę jeszcze na puchary.
1. Branco
2. Żurawski
3. Rios
4. Sivakov
5. Boukhari
6. Łobodziński
----------------------
7. Kowalski
8. Burliga
9. Jovanić
10. Garguła
11. Boguski
Tych jedenastu nam nie pomoże w pucharach. ( Sivakov za dużo kosztuje)
Cikosa i Chaveza oczywiście ja bym zostawił, ale nie jest jeszcze pewne czy rozmowy w sprawie wykupienia się dobrze potoczą. Oby.