|
Wszyscy tutaj porównują Alvareza i Cikosza nie pamiętając jakich stoperów ten pierwszy miał za plecami.
Jak Alvarez grał u nas to grał dobrze. Nic ponad to. W obronie poprawnie, w ataku gorzej od Cikosza. Ja mam wrażenie, że Cikos sie rozpędza i coraz więcej ma tych lepszych meczy. Szczególnie ostatnio. Ja rozumiem, że nasza defensywa miała w tym sezonie wiele wpadek, ale też nie można mówić, że Cikosz to drewno. 400 tyś Euro nie jest jakąś strasznie wygórowaną sumą. Jeśli nie mamy kogoś dużo lepszego na oku wydaje się to rozsądną inwestycją. Chłopak ma 22 lata i pierwszy raz trafił do klubu, który walczy o coś. Rozegrał niecały sezon, a pokazał, że ma duży potencjał, szczególnie z przodu. Jest waleczny, bardzo szybki i ma zmysł do gry kombinacyjnej. Czasem wychodzą zonki w grze w destrukcji, ale nie widzę dlaczego Cikosz miałby nie zasługiwać na wykupienie, a Chavez już tak. Wszak to ten drugi praktycznie co mecz wykłada jakąś patelnie przeciwnikowi, a mimo to ma o wiele lepszą prasę.
I żeby nie było, nie piszę tego by dyskredytować Chaveza, ale żeby zaznaczyć, że nie można wszystkich niepowodzeń zwalać na Eryka, a często widzę taką tendencję na tym forum.
Myślę, że Eryk to solidny piłkarz i możemy mieć z niego pociechę w przyszłości.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 10.05.2011 o godz. 01:59.
|