Jeden napisał(a):

|
To dziwne bo ja doskonale pamiętam wypowiedz Miklasa przed sezonem w tvn,że celem jest mistrzostwo i liga mistrzów w tym sezonie, było to w okolicach meczu z Arsenalem.Teraz w Warszawie na siłe robi się z pucharu Polski wielki sukces a wystarczy poszukać na necie jakie były odważne zapowiedzi na ten sezon...
|
Znajdź prezesa, który pytanie, czy jego drużyna ma walczyć o mistrzostwo, odpowie inaczej. Ale przy tych wypowiedziach Miklas zastrzegał się wielokrotnie, że drużyna jest dopiero budowana. Głównym celem niewątpliwie, było stworzenie drużyny, która ładnie by grała a przy tym awansowała do pucharów. Skorży się to nie udało i dlatego wyleci.
Typowa wypowiedź Kosmali:"Mam nadzieję, że trenerowi Skorży udało się ten nowy zespół ustawić zarówno od strony sportowej, jak i charakterologicznej. Wierzę, że z czasem będzie to zespół nie do pokonania. Mieliśmy dłuższy okres przygotowań, nowi piłkarze byli do dyspozycji szkoleniowca na obu obozach przygotowawczych. Myślę, że o tytuł mistrzowski powalczą Legia, Wisła i Lech. Nie sądzę by jakikolwiek inny zespół zagroził tej wielkiej trójce. Mam jednak wiarę i przekonanie, że to my zrobiliśmy najwięcej i najlepiej w przerwie letniej. "