|
Do zdobycia przez każdy zespół jest 15 pkt. Nam do mistrzostwa wystarczy 9 pkt, ale napewno nie będziemy aż tak kalkulować. My mamy trudny mecz w Krakowie, Jaga ma trudny w Warszawie, Legia traci do nas 9pkt, ma gorszy bilans bramkowy, ma mecz w Zabrzu, ale ona i tak już się nie liczy w walce o mistrzostwo. Bardzo prawdopodobne, że Jaga straci punkty już w następnej kolejce co przy zwycięstwie nad Lechem daje nam przewagę 9pkt (praktycznie 10pkt, gdyż mamy lepszy stosunek bezpośrednich meczów). Później Jaga u siebie ma Legię, Koronę, mecz w Krakowie z pasami i znowu u siebie, tylko, że z Ruchem. Spodziewam się, że do mistrzostwa potrzebne nam jest tylko...3pkt. Wątpie, że Jagielonia w obecnej formie zwycięży z kimś tych zespołów które podałem prócz Korony i Ruchu. Zespół z Białegostoku nie przekroczy granicy 50pkt. Tego jestem pewny.
Tak czy siak, mistrza mamy w kieszeni - to jest moja wersja optymistyczna i jej się trzymam. Spodziewam się, że mistrzostwo zdobędziemy 2-3 kolejki przed końcem sezonu.
Ostatnio edytowane przez stalsanok1946 : 08.05.2011 o godz. 17:32.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|