Cytat:
|
Jak nas z Lechem Pareiko nie uratuje to będzie cienko.
|
wywieśmy od razu białą flagę
W końcu przyjeżdżają do nas tuzy ligowego futbolu
Co do otoczki około meczowej .
Jak bardzo cieszy nasze zwycięstwo w kontekście naszej reakcji(zresztą to nie żadna nowość) na trybunach na wynik z Górnikiem. Dodatkowa wisienka na torcie
Co do samego meczu.
O ile po spotkaniu we Wrocławiu miałem zarzut do trenera za brak elastyczności taktycznej , o tyle za mecz z Lechią przyznaje mu sporego plusa w tym temacie.
W przypadku gdy drużynie nie idzie liczy się efekt a nie efektywność i trener właśnie na to pierwsze postawił , brawo.
Dobrze że Eryk ani Adraż nie złapali żółtych kartek , obaj pokazują iż są bardzo ważnymi elementami zespołu.
Oczywiście cieszył powrót Genkova(skuteczność+ma pecha do poprzeczek

) i znowu bardzo dobra gra Maora.
Już to stwierdzenie padło pewnie wiele razy i to nie tylko w kontekście tego meczu , ale myślę ,że warto jest powtórzyć raz jeszcze.Mianowicie wiele pożytku będziemy mieli z Wilka i to nie tylko w sferze umiejętności piłkarskich , ale również w sferze mentalności drużyny/zespołu.
Czeka nas bardzo ciężki tydzień , ale na szczęście wchodzimy w ten tydzień na fali optymizmu.
Oczywiście grzechem było by pominąć trafienie Sivakowa . Co do jego umiejętności piłkarskich mam spore zastrzeżenia , ale w tym przypadku chapeaus bas