Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2011, 15:59
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
No to mam inne zdanie. Są ludzie, po których widać że mają coś do zaoferowania. I Maaskant należy do tych ludzi. Z tego co się dowiedziałem, ma duże doświadczenie trenerskie (staże przy Mourinho i innych); ma dobry kontakt z zawodnikami, ma nowe, fajne metody treningów. PR? Po tych kilku akcjach nie sądzę że to PR tylko wyuczone schematy.

Nie jest jego winą, że piłkarzy ma jakich ma, ba, ciągle powtarza że LM będziemy (jeśli już) szturmować innym składem, jest więc świadomy poziomu swoich piłkarzy. Gdyby coś we Wrocławiu wpadło, a w meczu z Górnikiem obrońcy nie wybrali się na grzyby to wszyscy byście go na rękach nosili. Ja patrzę trochę szerzej niż na 2 ostatnie mecze i widzę młodego, ambitnego trenera który chce coś osiągnąć. Jego ocena sytuacji jest dobra ("liga będzie ciekawsza "), bardzo bym chciał żeby niezależnie od wyniku na końcu tego sezonu, który z resztą miał być niby na straty, dać mu jeszcze popracować sezon, ściągnąć znowu kilku dobrych zawodników.
Ja też patrzę szerzej - i dlatego do czasu kiedy nie wygra czegokolwiek przedwczesne są peany na jego cześć. Trenera rozlicza się z wyników (taki zawód) a nie z odbytych staży itd. Staże + jego wiedza i doświadczenie zawodowe to narzędzia jego pracy. Nie będę fliziarza podziwiał po jego narzędziach, ale po efektach jego pracy (Czy płytki są równo położone itd). Będą efekty, będą oklaski

Nikt nie mówi żeby zwalniać Maaskanta, nawet jeśliby (tfu tfu) powinęła się mu noga w tym sezonie. Po prostu chwalmy jak będzie za co chwalić, nie z góry.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując