Wyświetl pojedynczy post
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2011, 14:41
Cytat:
O tym czy Maaskant będzie tym najlepszym trenerem Wisły od wieków decydują wyniki a nie świetny PR który Robert (trzeba to przyznać ma świetnie opanowany). Dlatego niech Robert coś, cokolwiek wygra z Wisłą, wtedy będziemy go wychwalać.

Ja "doświadczony" przez PR polityków, oceniam ludzi po czynach a nie słowach. I też radze wszystkim wstrzymać się z pisaniem hymnów pochwalnych, kiedy jeszcze nic nasz trener nie zdobył. Zdobędzie, wygra cokolwiek, nie będzie końca pochwałom. Teraz jest na to za wcześnie.
No to mam inne zdanie. Są ludzie, po których widać że mają coś do zaoferowania. I Maaskant należy do tych ludzi. Z tego co się dowiedziałem, ma duże doświadczenie trenerskie (staże przy Mourinho i innych); ma dobry kontakt z zawodnikami, ma nowe, fajne metody treningów. PR? Po tych kilku akcjach nie sądzę że to PR tylko wyuczone schematy.

Nie jest jego winą, że piłkarzy ma jakich ma, ba, ciągle powtarza że LM będziemy (jeśli już) szturmować innym składem, jest więc świadomy poziomu swoich piłkarzy. Gdyby coś we Wrocławiu wpadło, a w meczu z Górnikiem obrońcy nie wybrali się na grzyby to wszyscy byście go na rękach nosili. Ja patrzę trochę szerzej niż na 2 ostatnie mecze i widzę młodego, ambitnego trenera który chce coś osiągnąć. Jego ocena sytuacji jest dobra ("liga będzie ciekawsza "), bardzo bym chciał żeby niezależnie od wyniku na końcu tego sezonu, który z resztą miał być niby na straty, dać mu jeszcze popracować sezon, ściągnąć znowu kilku dobrych zawodników.
Odpowiedz cytując