fan01 napisał(a):

Ale co premier, rząd i wojewodowie mają zrobić wg was? Nic?
Wiadomo, że zamykanie stadionów tak o, to przesada, ale polscy kibice starają się pokazać z jak najgorszej strony, nie wiadomo w sumie po co?
Ponownie zdemolowany stadion Zawiszy, race Widzew na Lechu, mała awantura Wisły na Lechu, ostatni mecz kadry na Litwie..
Nie chce bronić rządu, bo nie popieram tych działań, ale nie wydaje mi się, żeby kibice byli kozłem ofiarnym, niewinnymi duszyczkami, które chcą po prostu jeździć za swoją drużyną, pośpiewać sobie, obejrzeć mecz i wrócić do domu.
Nie było by wyrywania drogiego nagłośnienia, bram, krzesełek itp, nie było by zamykania stadionów.
Najlepiej jakby każdy odpowiadał za swoje czyny, a nie taka odpowiedzialność zbiorowa. Jesteś na filmiku, że wyrywasz krzesełko? Zapłać za nowe krzesełko, jego zainstalowanie plus 300 złotych grzywny.
Chcemy mieć ładne, duże stadiony, żeby móc na nich oglądać dobrą piłkę, czy żeby można było powyrywać co się da i porzucać w policje? Bez sensu....
|
Sam sobie odpowiedziałeś.
Dlaczego 19 000 osób ma cierpieć za to że pare idiotów sobie rzucało krzesełkami na innym stadionie? Czemu klub ma odpowiadać za to że organizator meczu (PZPN) dał dupy z bezpieczeństwem na stadionie? Jak to w ogóle możliwe że policja nie połapała chociaż kilku tych "kiboli" i nie dostali po jakiś porządnym (nawet zawyżonym) wyroku?
Wg mnie piłkarze Legii chociaż raz powinni pokazać jaja w tym sezonie i odmówić wyjścia na mecz. Oni już ten sezon zakończyli więc nawet walkower nie powinien im być straszny.
PS. Ponadto co da takie zamknięcie stadionów? Osoby chcące robić rozróby nawet tego nie odczuja i nie sprawi to że odechce im się tego powtórzyć.
PS2. Momentami zastanawiam się czy aby to nie jest wszystko ustawione przez Tuska. Wiecie, podrzucił kilku gości w obu ekipach żeby rozkręcili coś, a on już się dalej zajmie. Taka kara za transparenty.