FooFighter napisał(a):

Nie chodzi o to, że chamstwo jest tylko u nas. Bo wszędzie się znajdzie paru debili żądnych wrażeń. Chodzi o konsekwencje. W Anglii się z tym jakoś (w miarę skutecznie) walczy i nakłada kary, a w Polsce tylko gada. Jeżeli tam coś się dzieje, to zazwyczaj w niższych ligach albo w szczególnych wypadkach - np. w meczu Milwall kiedy grają z West hamem. Nie można nie zauważyć, że bardzo dużo się w kwestii bezpieczeństwa zmieniło w Anglii na plus na przestrzeni dekady.
A co do spodziewania się wjazdów to proszę - taka Wasza Legiunia. Gdziekolwiek pojedziecie w większym gronie na puchary wiadomo, że będzie dym. Był dym na Litwie, był później w Kopenhadze. W Polskim Pucharze właściwie co finał z Waszym udziałem jakaś zadyma. Tylko w tym wieku (jak to piszesz) był już drugi raz skandal z Lechem, a wcześniej szarżowaliście w finale 2008 na nas. W normalnym państwie prawa już dawno by sobie z Wami poradzili zakaz dla pewnych osób i po kłopocie. Ale tutaj jak Wam nałożono zakazy to był wielki protest, ITI zmiękło kary odwołali i mamy znowu to samo.
Tylko czekać aż w lecie pojedziecie znowu "zawojować" puchary. Szkoda że pięściami.
|
Dokładnie NASZA LEGIUNIA, więc uj ci do tego co robimy. 2 razy do roku gramy z Wisłą, więc jak wtedy wyłapiesz w czerep to będziesz mógł filozofować, chociaż ty możesz wyłapać najwyżej raz bo na wyjeździe to najwyżej u babci w Ciechocinku byłeś.
Tak apropos powszechnej głupoty ludzi to mam dobry kometarz:
Cytat:
|
Po przeczytaniu oświadczenia to już nic nie rozumiem, znacz się że nasi są niewinni? Z relacji radiowych wynika co innego. Nie widziałem w telewizji,nie oglądałem do końca transmisji, nie byłem na meczu a chętnie bym pojechał, nie wypowiadam się więc autorytatywnie. Szkoda mi piłkarzy że mają takich kibiców. Chodzę na Legię ale nie siadam na "żylecie" bo nie mógłbym znieść bydła obok siebie a już poniżające by było, by sterował mną jakiś recydywista. Nie uważam za punkt honoru że ktoś zakrywa twarz kominiarką i rzuca racę na boisko. Dla mnie jest to terrorysta, a tych należy tępić i nie pobłażać chamstwu i wulgaryzmom. Gratuluję pucharu.
|