Jagul napisał(a):

Staruch stał się symbolem tego całego zamieszania i za kilkadziesiąt lat będzie się o nim legendy pisać...
Najbardziej mnie śmieszy, że wszyscy robią jakieś żałosne pseudodebaty, konferencje prasowe, premier się wypowiada, a tak naprawdę nikt nic nie robi, bo PZPN zgania na policje, policja na kluby, a kluby na PZPN i tak kółko się zamyka. Bo problem jakby nie patrzeć jest.
Tak w ogóle to jestem ciekaw jakby to wszystko się potoczyło, gdyby np. Kotorowski obronił tego karnego
|
Podejrzewam, ze takich debat odkad interesuje sie pilka bylo juz mnostwo i zawsze konczylo sie na biciu piany.
Smisza mnie jak wypowiadaja sie jacys eksperci niezorientowani w temacie i wymyslaja jakies gloupoty typu sady
na stadionach. No i co z tego ? tu nie ma co wymyslac kwadratowych kol - wystarczy skorzystac z istniejacych
rozwiazan i poprostu respektowac przestrzegania prawa - kto jest za to odpowiedzialny jak nie panstwo i organy
wladzy ?
Wystarczy grzywna za przekroczenie ogordzenia i wtargniecie na boisko. Wszyscy jadacy do Bydgoszczy zostali
spisani z imieniem, naziwskiem i peselem. Powinni zostac sfotografowani przy wejsciu (nie wiem czy byli ?).
Wiekszosc osob an murawie mozna rozpoznac na podstawie elementow ubrania. Przyjebac 4000 tys. grzywien
po 2 tys. zl i wystarczy i co tu wymyslac.
Nieuchronnosc kary i tyle. W Polsce obowiazuje taka glupota jak zakaz spozywania alkoholu poza wyznaczonymi
miejscami co skutkuje tym, ze na wszelkich koncertach trzeba pic piwo w specjalnych ogrodzonych strefach.
Zawsze przemycalem stamtad alkohol na teren koncertu za pacucha kurtki/bluzy ale jak raz zobaczylem, ze wg.
jakies tam ustawy (tu numer) za takie cos grozi krzywna w wysokosci 1000 zl to juz sie zastanowilem 2 razy.
Nic tak nie zaboli jak uderzenie po kieszeni.