|
Ja mam nadzieję ,że trener dokona więcej zmian niż tylko wpuszczenie Genkova, było to widać w poprzednich dwóch meczach że ta maszynka zacięła się i trzeba natychmiast zareagować a nie czekać na następne wpadki. Nie chodzi mi tylko o zmiany personalne ale również o zmiany pozycji pewnych zawodników . Melikson wg mnie powinien grać na skrzydle , to jest jego pozycja , tam robi różnicę dzięki swojej szybkości , dryblingowi i technice , tam będzie miał więcej miejsca niż w środku , większość jego akcji nawet jeśli gra na środku jest na skrzydłach. Również Kirma przesunąłbym na inną pozycję, na skrzydle jest bezproduktywny , zero wygranych pojedynków 1 na 1 , zero dośrodkowań w pełnym biegu , cały czas spowalnia akcje - on wg mnie kompletnie nie pasuje na skrzydło do 4-3-3 , w 4-4-2 owszem ale nie w naszym Maskantowym ustawieniu . Teraz na jaką pozycję Andraża przesunąć? Odpowiedź na to pytanie jest prosta ale wcześniej trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie jakie są największe atuty Słoweńca? Wydolność , uderzenie z dystansu ,gra kombinacyjna oraz asysty dlatego uważam że środek pomocy jest stworzony dla Kirma i wiem że czasami w swoim poprzednim klubie już grał na tej pozycji tylko że ja nie wystawiłbym go jako tego najbardziej wysuniętego pomocnika ale takiego środkowego pomocnika łącznika między defensywą a ofensywą na pozycji na której normalnie rywalizują ze sobą Sivakov z Jirsakiem. No i na rozegranie Garguła - ja ostatnio zauważyłem u niego znaczną poprawę i lepsze czucie piłki , jestem przekonany że podoła zadaniu oraz jeszcze Wilk za Sobola na DP . Na tych zmianach bym zakończył ponieważ i tak w kadrze nie ma nikogo sensownego kto mógłby zastąpić Paljicia czy Małego więc mój skład przedstawiałby się następująco :
--------------Pareiko------------
Cikos--Jaliens--Chavez--Paljić
----------Wilk------Kirm---------
-------------Garguła------------
Małecki----------------Melikson
--------------Genkov------------
Co o tym myślicie?
Wracając jeszcze do pozycji Kirma , pozycja skrzydłowego jest bardzo wymagająca , tam nie wystarczy biegać, walczyć, trzeba robić różnicę i krótko mówić robić grę. Ci skrzydłowi którym delikatnie mówiąc idzie to nieco słabiej są z czasem przesuwani na inne pozycje i takich przykładów jest całe mnóstwo . Ci którzy mają lepszą technikę , potrafią rozegrać i powalczyć idą na środek pomocy, np. Keita , Belluschi ,itd. a Ci którzy tylko biegają idą na bok obrony ,np. Piszczek . Stąd też mój pomysł by Andraża przesunąć właśnie na środek pomocy , rozegrać potrafi , strzelić z dystansu również a i biegać może dużo...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 05.05.2011 o godz. 07:35.
|