Wyświetl pojedynczy post
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.05.2011, 17:22
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Masz rację, generalizowanie działań grupki kilkudziesięciu (a często nawet kilkunastu) kiboli i demonizowanie przez to kibiców jako takich - to oczywiście nadużycie. Ale z drugiej strony, to zamienia w absurd hasła głoszone przez "ogół" o robieniu z kibiców kozłów ofiarnych, nie mówiąc już o protestowaniu przeciwko zaostrzaniu polityki wobec takich osób. No bo jak, najpierw mówimy, że z kibiców robi się wandali i chuliganów, a potem jak wśród kibiców na 6000, 50-60 faktycznie okazuje się być wandalami i chuliganami, to mówimy "no ale to nie my!". No to jak nie my, to co z nimi zrobić? Poza tym, serio, między sobą naprawdę nie musimy udawać, że to "jacyś obcy" odjeżdżają z chuliganką. Kosmici tego stadionu nie demolowali. Albo stajemy po ich stronie (co chyba jest naturalne, przecież to są my) i bierzemy za nich odpowiedzialność, albo się od nich odcinamy - ale w takim razie przydałoby się zaproponować jakieś środki, żeby powstrzymać takie działania.

Zresztą dla mnie kluczowy i najbardziej podstawowy problem w tej całej kibicowskiej dyskusji jest to, że jedni o zupie, a drudzy o dupie. GW na widok racy pisze "Bandyci i Wandale" co jest totalną bzdurą - ale dla mnie taką samą bzdurą jest reagowanie na zarzut "burdy na stadionie nie powinny mieć miejsca" odpowiedzią "następnym krokiem będzie zakaz wstawania z krzesełka". Ciężko jest tu być po środku, bo dla GW jestem takim samym zbirem jak łysy debil napieprzający się z policją, bo sam bluzgam jak najęty na meczu i jaram się racami, podczas gdy dla prawdziwego kibola to ja sam jestem policja, a już na pewno jakimś pedałkowatym paziem, zlemingowanym zwolennikiem rządowej cenzury, bo nie akceptuję robienia syfu albo niektórych haseł.
Wszyscy tutaj jestesmy zgodni, burd nikt tutaj nie popiera. Ta odpowiedź jest odpowiedzia na rózne nieprzemyslane tezy anglinizacji naszych stadionow. Pisalem kilkakrotnie już, ze pod przykrywką walki z ludźmi ktorzy niszczą stadiony, robią burdy, uderza sie ruch kibicowski czego efekty mamy już dzisiaj, wiec odpowiedź: "następnym krokiem będzie zakaz wstawania z krzesełka" jest trafny, bo niema już rac, ludzie dostaja zakazy za rozwieszanie flag na innych sektorach, kluby dostaą kary za transparenty patriotyczne, wyrazajace poglady ludzi(przeciez mamy demokrację) a wszyscy ci decyyjno-opiniotwórcze oszlomy prześcigają sie w kolejnych debilnych pomysłach jak "uzdrowić polskie stadiony" od grupy kilkudziesieciu ludzi np dzisiaj Lato:

Cytat:
Mamy listy kibiców, wiemy gdzie dana osoba siedziała, w którym sektorze i na którym krzesełku. Łatwo będzie sprawdzić, czy siedzisko np. Kowalskiego z któregoś z klubów jest zniszczone. Podczas Euro na stadionach będzie spokojnie, bo w jednym miejscu nie zgromadzi się grupa pseudokibiców. Po losowaniu wiemy, że bilety otrzymają osoby z różnych krajów i nie ma możliwości, aby obok siebie siedzieli sami prowodyrzy. Obawiam się natomiast stref kibica w centrach miast.
Uważaj kibicu! Ktoś zniszczy twoje krzesełko, będziesz pociągniety do odpowiedzialności!!

zdzichu411 napisał(a):Wyświetl post
rozumiem że dopiero jak zginie kilkadziesiąt osob to sie przejmiesz? właśnie że się stało, latanie po boisku paruset ludzi to nie jest normalne, rozdupcanie stadionu też.

W....ia mnie taka właśnie kumatość co poniektórych i bagatelizowanie wszystkiego...
Kiedyś (lata 90) latały nad gowami kamienie, fragnety ogodzenia krzeselka policja ladowala gumowymi kulami do tłumu po glowach cale sektory się lały(PAMIETACIE ZADYME NA SLĄSKIM, SPODKU ITP U NAS)... nikt nie zginął. Teraz kilkaset osob wyskoczylo się pocieszyc z pilkarzami wrócili spokojnie na miejsce, druga grupa 50/60 osob wybieglo z trybuny w tym kilka osob wylamalo ogrodzenie polecialo w policję kilka krzesełek i megafon... normalnie III wojna światowa

Trzeba caly ruch kibicowski zniszczyć, zeby sobie namierzyć i zamknąć kilkudziesieciu debili... naprawde afera gruba!
Ostatnio edytowane przez palikot : 04.05.2011 o godz. 17:37.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując