Cytat:
Jestem nienormalny. Powiem Wam jednak ze wole byc w oczach mediow spod znaku Szechtera czy Waltera nienormalnym.
Dla nich nienormalny jest honor, ojczyzna, patriotyzm. Dla nich nawet chce byc nienormalny bo gdyby mnie te cepy pochwalily to bym sie chyba powiesil. Nie bedzie mi zyd czy inny komuch wyznaczal standardow "normalnosci".
|
A ja Ci powiem: g*wno prawda, bo to jest mydlenie oczu takie samo, jak mydli oczy GW. Że GW ma swoje za uszami i chorobliwą fiksację na punkcie kibolstwa i interpretowania wszystkiego jako kibolstwo - to wiadomo. Ale jak pisze o tym jak bardzo żenujące jest to, że ludzie którzy kładą wieńce pod Grobem Nieznanego Żołnierza później z trybun wrzeszczą "Hamas! Hamas!" albo "Waszym domem Auschwitz jest", to ma po prostu rację. Jak GW (i nie tylko) pisze, że to żenujące że po meczu, w w trakcie którego kibice protestują przeciwko robieniu z nich kozła ofiarnego, ci sami kibice (no, nie do końca - akurat Legioniści z grubsza niczego złego nie zrobili) później demolują stadion albo kopią kamerzystkę - to nie robi wjazdu na honor, ojczyznę i patriotyzm. Robi wjazd na bycie łysym, zmanipulowanym ułomem, który nawet nie nadąża za hasłami, które sam wykrzykuje.