Kluvi napisał(a):

Ogryzek dla Ciebie Seedorf jest przebrzmiałą gwiazdą z Holandii
http://tv.zczuba.pl/zczubatv/1,89849...___wideo_.html
to okreslenie bardziej pasowało do Kluivera który grał coraz mniej i był bardziej dostępny dla Wisły w tamtym czasie. (euro stało dość nisko, a on w poprzednim klubie brał chyba z 500tys euro rocznie)
Co do Seedorfa to on w Milanie ma teraz 4 mln euro na sezon..
|
Oglądam od czasu do czasu mecze AC Milan na C+ wiem na co stać Seedorfa - nie jest to ciągle zły piłkarz mimo upływu lat - bardziej chodziło mi o aspekt marketingowy. W kadrze Holandii już nie gra. Jakoś jego gra nie jest błyskotliwa na tyle żeby przyciągać ludzi na mecz Wisły jak do cyrku (Messi, Ronaldinho). Bardziej chodziło mi o tą fantazję z podniesioną frekwencją o 10.000 tysięcy widzów na naszych meczach którą sprzedał Smyrgu, a wielu kupiło! Oczywiście w sensie sportowym byłoby to wzmocnienie (Seedorf) gdyby chciał grać za 350 tysięcy euro. Bo marketingowo popłynęlibyśmy w diabły gdybyśmy musieli mu płacić nawet te 3 miliony euro (po obcięciu pensji w Milanie wszystkim piłkarzom może tyle dostawać) - 1/4 naszego budżetu na Seedorfa? Bez jaj, to nie Messi co sam w pojedynkę jest w stanie wygrać mecz, marketingowo też wg mnie słabo. Głupi pomysł.
BTW
Mamy już jednego byłego reprezentanta Holandii i uczestnika MŚ (Jaliens), tłumy przychodzą go oglądać?