Arapaho napisał(a):

Nie powtarzaj głupich stwierdzeń pseudo autorytetów. Jak można komuś odbierać patriotyzm?. Jak ktoś jest patriotom -tj.pracuje dla dobra wspólnego,poświeca się - na każdym polu- dla dobra Polski , szanuje Polską tradycję i swoich bohaterów, czci godło i barwy narodowe, nie przedkłada własnego interesu nad interes kraju lub co gorsza nie jest rzecznikiem (nie wiem czy słowo agent wpływu coś ci będzie mówić) w Polsce innych państw -to łącząc w sobie te wszystkie cechy -po prostu jest patriotom.
Jak ktoś myśli tylko o sobie jako o jednostce, nie zapewnia (mając taką możliwość ) bezpieczeństwa swojego kraju i swoich obywateli ,ośmiesza zagranicą polskich urzędników państwowych ( tak w mediach jak i na salonach -casus Geremka czy Wałęsy), tradycję traktuje wybiórczo (np.zapominając że powstanie Polski wiaże się z jej chrztem w 966r),bohaterów pomija (np.większa częśc ludzi "Solidarności" czy zołnierzy wyklętych)- a honory dla ich katów zapewnia (renty po 4-8 tyś zł dla SB-ków) , koszulki z orłem białym i flagi biało czerwone poza oficjalnymi świętami uważa za domenę skinheadów i narodowców- ew.podciera sobie nimi tyłek (casus Wojewódzkiego),dopuszca obce mocarstwa do strategicznych gałezi polskiej gospodarki, pozwala aby polscy obywatele byly niesłusznie opluwani na arenie światowej przez obcych urzędników państwowych- a więc pozwala na obniżanie prestiżu Polski. To biorąc pod uwagę powyższe tacy ludzi śmią upominać się o miano patrioty? Śmiech i żenada.NIech wymyślą nową definicję patrioty
p.s. nie wiem czy Komorowski wziął do Watykanu na beatyfikację krzyż z puszek po lechu albo krzyż z ukrzyżowanym misiem z Krakowskiego Przedmieścia? Napewno JP II by ich pochwalił za taki stosunek do krzyża. Gdzie była w tym dniu ta banda hipokrytów z PO, TVN i Polsatu szydząca z modlących się babć a klaszcząca z uciechy widząc sikających na znicze gówniarzy z transparentami "zamienić krzyż na kółko"
|
Zapomniałeś dopisać forumowiczu, że prawdziwy patriota nie kaleczy własnego języka.
Więcej czynów, mniej lansowatego pier.dolenia.