Fuks napisał(a):

Zastanawiałem sie co jest przyczyną tego ze tracimy tyle goli ostatnio, 7 goli w pelcy w ostatnich 4 spotkaniach, i uznałem ze sprawdze jak radziła sobie Wisła w obronie z Bunozą i musze przyznac, ze statystyka bardzo mnie zaskoczyła.
Bunoza grał w 14 kolejkach w tym sezonie, stracilismy w nich 9 bramek, a aż 8 spotkan konczylismy bez straty gola.
Bunoza nie grał w 10 kolejkach w tym sezonie, stracilismy w nich 16 bramek, a tylko 2 spotkania kończyliśmy bez straty gola.
A żeby było jeszcze ciekawiej, to w meczach z Bunozą strzelilismy 24 gole, a bez niego marne 12..
Może on nie był aż taki zły jak sie wydawało ?
|
Niestety to Jaliens jak na razie okazuje się niewypałem , oczywiście to zawodnik który może wystarczy (raczej) na polską ligę , ale na puchary to nie bardzo . Bunoza z Chavezem byli już mniej więcej zgrani , wiec trzeba uznać tą kontuzje za naprawde zły zbieg okoliczności .
Być może Jaliens lepiej spisywałby się na boku obrony , to że mecz z Podbeskidziem mu nie wyszedł to nie znaczy że nie będzie grał lepiej niż Cikosa , bo od Branco to wiadomo - połowa forum byłaby lepsza .