Wyświetl pojedynczy post
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.05.2011, 18:55
Wojtas ponieważ się pojawiłeś w tym temacie odpowiedz proszę na zadane jakiś czas temu moje pytania zamiast atakować inne partie:
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Już kiedys dyskutowaliśmy o Twojej partii wtedy brakowało Ci argumentów. wszedłem na waszą stronę i przeczytałem wasz program i wstęp (zakładam że go znasz). mam pewne wątpliwości więc zadam Ci kilka pytań:
1) jaka kara groziłaby politykom przed sądem zgodnie z pkt 1 programu?
2) do jakiego poziomu należy obniżyć podatki?
3) Bieda- chcecie zlikwidować ZUS zastępując go inną instytucją jaki to ma sens? czy nie lepiej zmienić rolę ZUSu?
4) a co z ludźmi którzy ulegliby jakiemuś wypadkowi, chorobie itp. kto miałby im wypłacać rentę jeżeli np. zachorują w wieku 20-30lat?
5) co z lidźmi którzy są niezaradni życiowo ( mają siano w głowie) czy należy utworzyć dla nich specjalne getta i pozamykać?
6) Ogłosić amnestię dla skazanych za łamanie absurdalnych przepisów- wymień mi przynajmniej 5 takich przypadków?
7) wysoko opłacać Wojsko, Policje i służby specjalne - odbierając im za to wszelkie możliwości działania w gospodarce- czyli co zmowy cenowe monopole to byłaby codzienność w waszym państwie? bo nagle taksówkarze podnoszą cenę za km. do 300zł. i nikt im nie zabroni! podniosą cenę prądu o 300% bo nie będzie kontroli!
8) Ustabilizować system: po zmianie przepisów wprowadzić zasadę, że nowa ustawa wchodzi w życie dopiero po sześciu latach od chwili uchwalenia!- a co z dynamicznym prawem? z szybko rozwijającymi się dziedzinami? przez te sześć lat to wszytko się zmieni i ustawa nie będzie potrzebna!
9) Sprzeciwiamy się dyskryminacji mniejszości poprzez narzucanie woli większości i wpływowi polityków na życie jednostki.- czyli małżeństwa homo i adopcje dopuszczacie? i nie gryzie się to z tym o czym ostatnio dyskutowaliśmy? bo mnie aż razi w oczy niekonsekwencja!
10) Opowiadamy się za całkowitą prywatyzacją majątku państwowego - czyli co zakładamy że Rosjanie wykupują całą gałąź gospodarki (energetykę) i dyktują swoje ceny? mało tego państwo nie może się sprzeciwić bo nie ingeruje w gospodarkę?
11) esteśmy zwolennikami swobodnej wymiany dóbr i usług między Polską a innymi krajami, brakiem ograniczeń w handlu międzynarodowym, w przepływie ludności, a także dodatkowym kosztom w postaci ceł nakładanym na obce towary. SUPER wsjo budjet MADE IN CHINA!!

proszę odpowiedz na wszystkie pytania zachowując kolejność aby było łatwiej rozmawiać. bo skoro reprezentujesz tą partię to chyba powinieneś znać odpowiedzi.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy