Wyświetl pojedynczy post
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.05.2011, 13:31
Ciekawe ilu wśród ludzi zadowolonych ze śmierci Bin Ladena jest zwolenników kary śmierci. Sikorski na Twitterze cieszył się, ale on akurat jest za stryczkiem w kodeksie karnym.

A jeśli chodzi o doprowadzenie go żywego, to i tak poszedłby na szafot, zawsze mógłby uciec, poza tym akcja pod tytułem: "Rozpieprzymy wam NY, a wy nam oddajcie Osamę" mogła być dosyć prawdopodobną opcją. Więc odstrzelenie go, z tego, co słyszałem, dosyć dokładne, było od razu w planie.

Sporo ludzi mówi, że terroryści zawsze sobie znajdą nowego szefa. Jednak wg mnie Bin Laden był osobą, która konsolidowała islamski terroryzm od Indonezji przez Bliski Wschód, Czeczenię, Bośnię aż po Niemcy, Francję i Wielką Brytanię. Był symbolem i przez swoją nieuchwytność stanowił "natchnienie" dla jego popleczników. W tym momencie Al-Kaida ma podcięte skrzydła, co nie oznacza, że wystarczy ich dobić. Kto grał w Medieval Total War, ten wie, że rebelianci zawsze się znajdą.

@wiertar - to zdjęcie wypuściły arabskie media. Znając temperament ludzi z tamtych rejonów, ktoś na szybkiego zrobił fotomontaż....
Ostatnio edytowane przez murray : 02.05.2011 o godz. 13:39.