Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.05.2011, 16:34
Ja jestem przeciwny odgrzewanym kotletom typu Kosowski czy Baszczyński. Nie tędy droga.
(Zgadzam się z MCX)

Wielu mówi banał, że techniki się nie zapomina. Owszem techniki nie, ale współczesny futbol to nie ta sama gra co w czasach Lubańskiego czy Deyny. Bez siły, szybkości, startu do piłki nie ma szans na grę na dobrym poziomie nawet w naszej lidze. Przykład Żurawskiego, Branco, Boukhariego powinien odstraszyć każdego z takim pomysłem żeby zatrudniać takich weteranów!

Owszem są piłkarze którzy są słabsi fizycznie a dają coś zespołowi. Takim piłkarzem był Edson w Legii (za pierwszym razem) gdzie z wolnych miał mnóstwo asyst i trochę goli chociaż jako obrońca był marny. Gdyby Boukhari bił rożne i wolne jak Edson sam bym był zwolennikiem jego gry w 11.

Podsumowując - będzie w najlepszym wypadku jak z Cleberem, lata nie te, szybkość nie ta i zostanie rozmienianie legendy na drobne jak u Żurawia.
(Wolałbym już takiego Dancha czy Pazdana na boczną obronę niż Baszcza, przynajmniej mają siłę biegać i szybkość jako taką)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując