flamengista napisał(a):

Ok Markus, ale przestrzegałbym przed wielką ofensywą transferową. Kolejna rewolucja nie ma sensu. Trzeba zawodników pozyskiwać stopniowo, przez następne 3 okienka kupując 2-3 solidnych piłkarzy.
Jak pisałem wcześniej, trzon drużyny już jest:
Pareiko-Cikosz-Chavez-Jaliens(Bunoza)-____-Kirm-Wilk(Sobolewsk)i-Jirsak-Melikson-Małecki-Genkow. Pajlić moim zdaniem powinien być wartościową opcją w pomocy, natomiast w defensywie jest marnym substytutem lewego obrońcy. Do tego Garguła, będący konkurentem dla Jirsaka luz zastępcą Meliksona w razie kartek lub (odpukać) kontuzji oraz Jovanić - dla Pareiki.
Jeśli z ww. zawodników nikogo nie sprzedamy, a zatrzymamy Chaveza, Cikosza i Radka, to od biedy mamy załatwione: bramkę środek obrony i pomoc (Pajlić mógłby grać zarówno na lewym, jak i prawym skrzydle, do tego wróci Boguski).
Na pewno widać potrzebę pozyskania klasowego lewego obrońcy. Należy się także zastanowić, czy np. taki Burliga nadaje się do roli zmiennika dla skrajnych obrońców, czy też trzeba szukać nowego piłkarza.
Ponadto konieczny jest drugi napastnik, bo bez Genkowa nasza gra wygląda tragicznie.
Czyli: lewy obrońca, napastnik + ew. kolejny skrajny obrońca. To wszystko przy założeniu, że nikt od nas nie odejdzie. A wiadomo, że jak będzie sensowna oferta to nikt się nie będzie patyczkować i do sprzedaży dojdzie.
Ważne, by teraz pójść na jakość, nie ilość. Potrzebna jest stabilizacja kadrowa i poważne wzmacnianie 2-3 klasowymi piłkarzami w każdym okienku. Większa ilość nowych spowoduje, że znowu drużynę będzie trzeba zgrywać.
|
zostanie z samym Cikosem na prawej obronie będzie samobójstwem; prawy,lewy i środkowy do pierwszego składu to jest podstawa po prostu, byle frajerzy wjeżdżają w nas jak w masło, tu nie ma obrony oprócz Pareiki, Chaveza i może jeszcze Bunozy; następną sprawą jest lewy pomocnik bo Kirm praktycznie nie ma żadnej konkurencji, ale jak przyjdzie LO to na ławkę Paljic za Kirma pasuje- cudotwórcą nie jest, ale jakieś ogranie ma i nie da się robić jak np Cikos; jadąc dalej ŚP typy Sivakov tylko lepszy o klasę czyli robiący w defensywie i ofensywie(Stan zapewniał że Sivakov takim jest); prawa pomoc jest tylko Małecki, jak dla mnie to trzeba kupić kogoś żeby załatwić 2in1 czyli kogoś PN/PS; ostateczna sprawa atak, bez dwóch ludzi się nie obejdzie, trzeba pozyskać 2 graczy, jednego który mógłby w stanie rywalizować z Genkovem(ktoś z międzynarodowym doświadczeniem, w miarę młody) i drugiego młodego wilczka na te 10-15 ostatnich minut, no chyba że będzie jakieś objawienie w MEsie to można gościa dołączyć do składu
podsumowując pali nam się tu:
PO
ŚO
LO
N
przy dobrych lotach przydaliby się też:
LP
ŚP
PP
N(drugi nowy, czyli trzeci)
co do rewolucji :
mówicie że nie trzeba rewolucji, ale czy ktoś płakałby po tych 9 zawodnikach z prawej? myślę, że nie; ja bym jeszcze Gułę do BOTu na pół roku puścił ale to moje osobiste rozważania
zostajemy z 16 zawodnikami, wcale nie trzeba mieć 30 osobowej kadry do grania na kilku frontach co ładnie widać po Barcelonie które posiada 22 graczy w pierwszym składzie