Wyświetl pojedynczy post
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.04.2011, 23:45
Lysy napisał(a):Wyświetl post
I Maaskant który wszystkim robi na złość

Bardzo polubiłem Roberta jako człowieka i może przede wszystkim jako trenera. Jest to inteligentny facet, tym bardziej nie mogę zrozumieć jego niektórych decyzji personalnych. O ile w przypadku poprzednich trenerów zmiany były a miarę logiczne, np. u Skorży po stracie bramki zwykle schodził jakiś defensywny gracz , a na jego miejsce wchodził ofensywny. Kulawik bardziej eksperymentował, ale nie miałem większych zastrzeżeń do tego jak reaguje na przebieg wydarzeń na boisku.

Tak teraz chyba tylko Robert wie co robi Sobol na boisku, gdy lepiej grający Wilk grzeje ławę. Dlaczego gdy przegrywamy wchodzi Sivakov który do tej pory prezentował się przeciętnie i nic nie wskazywało , że poprawi grę do przodu. Dlaczego Irsak który jedyny dobry mecz zanotował wchodząc z ławki ciągle jest wystawiany w pierwszym składzie. Słabo grającego Kirma jeszcze mogę zrozumieć, bo poza Meliksonem nie ma go kto zastąpić na skrzydle.
Marnotrawienie Wilka i nachalne forsowanie w pierwszym składzie Sobolewskiego bez formy to podstawowy błąd Maaskanta.

Ta drużyna potrzebuje jakiegoś wstrząsu, zmian, sezon w toku, transferów nie przeprowadzimy, więc starajmy się wykorzystać tych, których mamy.

Tymczasem dochodzi do sytuacji, że bezproduktywny Sivakov gra praktycznie w każdym meczu, a Wilk, który niby wg Maaskanta jest przyszłością Wisły konsekwentnie siedzi na ławce rezerwowych. Rozwinie się jak cholera od tego siedzenia, nie ma co.

Nie twierdzę, że Wilk zbawi Wisłę, ale chyba wszyscy widzą, że coś jest nie tak i trzeba podjąć jakieś kroki w celu poprawy sytuacji.
Odpowiedz cytując