Wyświetl pojedynczy post
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.04.2011, 20:24
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to nie byłoby problemu zrobić sufit podwieszany, tak żeby zasłonić te bezczelne rury PCV. Te od wentylacji co są niżej już mogłyby być, trudno, za nisko jest. Zauważcie, że na tym zdjęciu wyżej po lewej stronie jest kratka wentylacyjna, nie można tego zasłonić, nie mówię, że nie można tego przerobić ale najgorsze to te rury PCV. Dosłownie to wygląda na magazyn. Może Wisła przerobi swoją szatnię, a gościom zostawi taką, żeby czuli ten brutalizm
To nie sa rury z pcv tylko prawdopodobnie stalowe w izolacji do fancoila czy co tam wisi (pompa ciepla?)
Wytkonczenie wentylacji (kratki) wskazuje ze sufit jest w ogole nieprzewidziany. Ale cop tam robi ten wielki rozmiarem tlumik to jest dla mnie zagadka.
Konstrukcja pod sufit podwieszany obnizyla by to co jest w tej chwili o jakies 7-8cm, zakladajac zalamanie sufitu w miejscach gdzie instalacja schodzi najnizej nie obnizyloby to drastycznie pomieszczenia. .
Rozjebaly mnie przy okazji drzwi, jesli sa docelowe to nie mam pytan. Najtansze kiblowe drzwi z Castoramy do szatni 12-krotnych mistrzow Polski. Plus klamka i zamek jak z magazynu remizy strazackiej w Pstrochowie Malym. Opcja full wypas na obiekcie za pol miliarda.
Ciekaw tez jestem co z elektryka i automatyka bo jak na razie to dumnie wisi sobie badziewne oswietlenie tymczasowe.
No i jeszcze jedno, pomieszczenie na pierwszy rzut oka wyglada jakby nie mialo posadzki ale sadzac wlasnie po drzwiach juz chyba zostala wykonana. Mam jednak nadzieje ze posadzki jeszcze nie ma, a drzwi sa tymczasowe. Na niezrobiona posadzke wskazuja krzywizny podlogi, zwlaszcza przy drzwiach wejsciowych. To z kolei zabierze nam kolejne kilkanascie cm z pomieszczenia wiec na sufit chyba rzeczywiscie nic nie zostanie. Tak niskie pomieszczenia na szatnie, w zasadzie najbardziej reprezentatywne pomieszczenia w calym tym budynku. Jak mozna cos takiego spierdzielic to jest niepojete. Nie mam pytan do IDIOTY ktory to projektowal i drugiego DEBILA ktory wypuscil to na przetarg za publiczne pieniadze. Tym ludziom nalezy sie proces o niegospodarnosc i dyscyplinarne wyrzucenie z roboty z hukiem jak po bombie wodorowej. Jakis ....a filarek z prawej strony i za nim miejsce w sam raz na co najwyzej czyjes buty, z drugiej strony sciany polamane jak w kiepskim dowcipie. No ludzie przeciez to jest chyba sabotaz, nie wierze ze mozna byc tak dretwym projektantem zeby w jednym pomieszczeniu popelnic tyle bledow.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 30.04.2011 o godz. 20:31.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując