Aż nie chce mi się czytać tych poprzednich stron komentarzy, bo po prostu nie ma sensu tracić czasu dla tych ... (nie chciałbym załapać bana)
Podam swoją opinię z perspektywy trybun, więc pewnie niektóre oceny mogą być nieadekwatne do tego co było w rzeczywistości, ale to będzie wynikiem tego, że po takiej nędzy, mogę zapomnieć czy machnął się Cikos, czy Chavez, czy też który z naszych skrzydłowych strzelił na aut.
Pareiko - 7 - dużo interwencji, przy golach raczej nie miał nic do powiedzenia, kilka głupich wybić, jednak zdecydowanie najlepszy w drużynie, marnuje się chłopak
Cikos - 2 - zawalił gola, miał 1 udane wyjście do przodu i niczym więcej się nie wyróznił; grał krótko, ale zaprezentował się słabiutko
Chavez - 5 - nie wiem w jakim stopniu zawalił 2 bramkę, muszę zobaczyć powtórkę, ale był zdecydowanie najlepszy w defensywie Wisły, miał masę ważnych interwencji, na jego niekorzyść działa też błąd przy 1 bramce; dziś przynajmniej wyprowadzał piłkę z dużym polotem

Jaliens - 2 - słaby występ, kilka przegranych główek, w tym 1 po której rywal wyszedl 1 na 1, niestety były reprezentant Holandii nie może grać w taki sposób jak grał dzisiaj
Paljić - 2 - podobnie jak Holender, słabiutko, zawinił przy 2 golu, w ofensywie nieprzydatny, ale to akurat z powodu braku ruchu napastników, znaczy się pomocników
Sobolewski - 2 - Słabizna, nie wyróżnił się in minus, więc występ porównywalny z 2 poprzedników, trudno mi jest wskazać plusy czy też jakieś minusy, był mało widoczny
Jirsak - 2 - identycznie jak Sobol, kompletnie niewidoczny, ale on przynajmniej nie tracił piłki jak pewien długowłosy Białorusin
Melikson - 3 - nie był to jego mecz, miał jeden dobry strzał, jeden słaby, dobrze wyłożył piłkę Zurawskiemu (?), nie pokazał dziś swojej przebojowości, a szkoda bo było ślisko i mógł postarac się ominąć mało zwrotnych piłkarzy Górnika
Kirm - 1 - niestety tragiczny występ, zmarnowana setka, zero pożytku, złe decyzje, stracona forma z początku rundy, tylko, że ławka mu nie grozi, bo przecież Maaskant nie puści do gry Chrapka czy kogoś innego z MESY
Małecki - 1 - podobnie jak Kirm, z tą róznicą że wygrał kilka pojedynków, ale co z tego skoro później stracił piłkę, stracona forma
Żurawski - 0,5 - myślę, że mielibyśmy więcej pożytku, gdyby w ataku grał Maaskant, niż z gry Żurawia, panie trenerze, oszczędź nam gry, tego zasłużonego dla nas zawodnika
Branco -
http://www.youtube.com/watch?v=wdn1vKAq0J8 - to był sabotaż ze strony Maaskanta, ten pseudo piłkarz powinien wypier***** dyscyplinarnie, po tak żenującym występie jak dziś; 100% przegranych pojedynków, koleś albo coś ćpał przed meczem, albo pił, innego wytłumaczenia nie widzę, każdy 16 - letni piłkarz zagrałby lepiej
Sivakov - 0 - koleś wszystko co miał s.......ić, s.......ił, z klasą, wypad do Włoch, koleś na prawdę nie ma talentu do gry