Wyświetl pojedynczy post
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2011, 12:58
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
martonas skoro tak uważasz to proszę zrób filmik jak taki unik robisz powodzenia
Chyba nie do końca rozumiem o co ci chodzi... Przecież ten jego ruch był spowodowany przegraną walką o piłkę, jak dwóch zawodników jednocześnie chce kopnąć piłkę to zazwyczaj jeden przepchnie drugiego i temu drugiego noga odskakuje, a to co się działo dalej to była po prostu kontynuacja tego ruchu, przecież on nie zmienił nagle po tym niby kontakcie kierunku obrotu ani ruchu nogi, więc wytłumacz mi proszę o co chodzi, bo najwyraźniej nie rozumiem

Yaroc napisał(a):Wyświetl post
Tak. A sędzia ma czas żeby zobaczyć powtórkę i to jeszcze w zwolnionym tempie. Za takie zagrania powinno się dawać czerwień. Nawet za sam zamiar a nie efekt.
Poza tym jeszcze Adebayor powinien dostać czerwień. I Marcelo za chamskie celowe nadepnięcie Pedro. Więc o czy my tu gadamy? Real zaprezentował po rostu żenadę u siebie i tyle.

PS. Nie jestem kibicem Barcelony i wynik był mi obojętny.
Czy to że sędzia ma mało czasu w jakikolwiek sposób zmienia słuszność podejmowanych decyzji?
Za jaki zamiar? Ataku na piłkę? Idąc twoim tokiem rozumowania to za każdą nakładkę powinna być czerwona kartka, nie wnikam czy tak powinno być czy nie, ale skoro obecnie się ich nie daje to tutaj też nie powinno być, co najwyżej żółta za niebezpieczne zagranie.
Co do tego że powinny być inne kartki to pełna zgoda, z tym że zarówno dla graczy Realu za wymienione przez ciebie faule jak i Barcelony, choćby za faule Pedro, Busquetsa, Messiego czy symulowanie i chwytanie się za twarz przy byle okazji. Zgodzę się również że Real pokazał żenadę tylko czy naprawdę Barca pokazała coś więcej poza Messim, który jednak do momentu czerwonej kartki też nie pokazał nic?
Odpowiedz cytując