Wyświetl pojedynczy post
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.04.2011, 23:23
yogul napisał(a):Wyświetl post
widzisz Proud, tym się ta piłka różni od nieprofesjonalnej, ze w pewnym momencie dochodzi taktyka.
głównym czynnikiem nie jest już sama przyjemność gry ale końcowy sukces.

Ja na przykład jestem ogromnym fanem talentu Mourinho.
Iść z Barceloną na wymianę ciosów to istna głupota. Ja go cenie że przez pół roku od tego 5:0, z tymi samymi zawodnikami potrafił stworzyć odpowiednią taktykę na wielką Barcęi ją zneutralizować.

I dla mnie to nie jest any futbol tylko wspaniały zmysł taktyczny. Podziwiałem zawsze Barce jak klepała wszystkich, ale ich dominacja robiła się nudna, i cieszę się bardzo że teraz jest taka rywalizacja a nie jednostronny pojedynek

Popadasz ze skrajności w skrajność bo już ponoszą Cie emocje.
Futbol jest kontaktowy ale nie brutalny i chamski i od tego są kartki. Co mógł mu zrobić dobrze wiem, ale jak gdybasz to możesz też powiedzieć że Mascherano mógł swoim faulem pozrywać więzadła w stawie skokowym Pepe. Napisałem specjalnie nie usztywnioną bo dzieki temu prawie w ogóle to nie bolało i tylko taka różnica. i wybacz nie mam pojęcia jak się sędziuje w A klasie. ale Ty sprzed telewizora pewnie też tego nie wiesz.
To teraz pytanie za milion złotych. Jaka telewizja pokazuje rozgrywki A klasy . Co do sędziowania w A klasie to wiem, bo na meczach swojego wiejskiego zespołu bywam i wiem, że stoi na marnym poziomie.

Faul Pepe był wyprostowaną nogą więc czerwona kartka jak najbardziej zasłużona. Jeśli uważasz inaczej przypomnij sobie przepisy. Teraz sędziowie są uczuleni na takie zagrania po ostatnich wydarzeniach. Teraz proszę oświeć mnie kiedy jest to "jeszcze" sport kontaktowy, a kiedy chamski/brutalny faul, bo w tym momencie to jest ewidentny chamski faul. Mascherano dostał żółtą kartkę więc został ukarany. Jeśli już jesteśmy dokładni to co powiesz o specjalnym nadepnięciu Marcelo na nogę Pedro De facto Barcelona powinna kończyć mecz w 10 Real w 9 i byłoby sprawiedliwie.

"I dla mnie to nie jest any futbol tylko wspaniały zmysł taktyczny" To muszę odwołać wszelkie złe słowa o taktyce Lenczyka i antyfutbolu. To po prostu był geniusz taktyczny zabijający futbol
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując