Drozd napisał(a):

Moim zdaniem to że Lech spoczywa na Wawelu jest rekompensatą losu za wszystkie upokorzenia których doznawał, a na które nie zasługiwał. Bardziej nie zasługiwał niż zdaniem tych którzy go poniżali nie zasługuje na Wawel.
Wątek będzie można zamknąć kiedy będzie jasne co się stało. Co się faktycznie stało, a nie co komu politycznie jest wygodne.
|
To teraz ja się nie mogę powstrzymać i coś wtrącę.
Mianowicie, za czasu kadencji L. Kaczyńskiego język polityczny stał w moim odczuciu na o wiele wyższym poziomie niż obecnie, zarówno ze strony
ówczesnej opozycji (za czasów rządów Prawa i Sprawiedliwości) jak i opozycji obecnej, choć uważam że ówczesna opozycja, a dzisiaj rządzący ten poziom trzymają o wiele wyższy niż partia J. Kaczyńskiego i to trzeba sobie jasno powiedzieć, kropka. Dlatego też nie uważam aby liczne docinki i komentaże pod adresem byłego prezydenta były jak to nazwałeś próbami upokorzenia go. Był takim prezydentem jakim był, był osobą publiczną i właśnie zasługiwał na takie a nie inne słowa dotyczące jego osoby. Poza kilkoma przypadkami, które jednak można uznać za margines, anegdoty, opisy, uwagi na temat L. Kaczyńskiego były jedynie lekkimi uszczypnięciami, tylko problem polega na tym, że chyba on sam miał więcej do siebie dystansu niż, jego wyborcy. Z Wałęsy czy z Kwaśniewskiego takich żartów nie robiono. Dlaczego? bo mieli mniej przeciwników ? - nie sądzę.
2.To kiedy bedzie można zamknąć wątek, wtedy jak sie okaże że to nieszczęśliwa katastrofa lotnicza, a obrońcy pamięci będą krzyczeć hańba, czy wtedy jak podadzą, że to zamach a reszta będzie się śmiać? Więc co komu politycznie jest wygodne?
3. Wciąż nikt się nie odniósł do wypowiedzi AS82
AS82 napisał(a):

Upamietniając bohaterów ? Myślisz ,że gdyby Kaczyński umarł śmiercią naturalną ,to za to ,że przyczynił się do powstania Muzeum w Warszawie i za to ,że wręczył kilkadziesiąt medali kombatantom ,został by pochowany na Wawelu ? Jedynym powodem ( i to mocno chybionym) ,że sie tam znajduję ,sa okoliczności w jakich zginał,a nie to kim był czy jak wielkie miał zasługi
|
pozdrawiam, nie jestem zacietrzewieńcem uprzedzam