Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.04.2011, 09:40
RAF napisał(a):Wyświetl post
Drogi sambo,

Mam nadzieje ze piszac "okolicznosci poswiecenia zycia Lecha Kaczysnkiego" nie masz na mysli jego "meczenskiej" smierci. Jezeli tak... to brak mi slow. Tak sie tworza mity, bardzo niebezpieczne mity. Lech Kaczynski nie poswiecil zycia, nie zginal smiercia meczenska, NIE POLEGL... On zginal w katastrofie samolotowej. Jezeli - w co nie wierze - byl to zamach to jest to inna dyskusja. Ale robic z niego meczennika w tej chwili jest nieuzasadnione.

Przykto mi ze nie widzisz roznicy miedzy krolami a prezydentami. Wawel to nekropolia KROLEWSKA. Potem rozszerzyli "klucz" wg ktorego chowali zmarlych, grzebiac Wieszczow i Marszalka. Ale na Boga, TY chyba widzisz roznice miedzy Pilsudskim, Slowackim a Kaczynskim.

Ocena prezydentuty ( a co za tym idzie uczciwe jej ocenienie czyli PRAWDA) jest konieczna przy pochowki na Wawelu. Dla mnie, dla Krakowianina Wawel jest SWIETY, jest sercem panstwa i jezeli ktos tam jest pochowany to chcialbym aby to bylo za zaslugi a nie za rodzaj smierci. Stad moj zal do kard. Dziwisza.
Primo zdecyduj się czy wg.Ciebie Wawel przysługuje za zasługi czy za stanowisko. Wcześniej pisałeś że jest dla królów- niezależnie jacy byli.
Secundo - sam przyznajesz że są tam wieszczowie i Piłsudski więc odeszliśmy od zasady królów. A zasługi różne grupy społeczne różnie oceniają. Byli tacy co zatrzymywali pociąg z trumną Piłsudskiego - podążający do Krakowa-będąc p[rzecwiko pochówkowi na Wawelu. Czyli to że Ty nie uznajesz zasług Kaczyńskiego nie znaczy że ich nie było lub że nie ma ludzi którzy twierdzą że były
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując