|
Na temat Fokusa i Dody:
Już jego ostatnia płyta mocno mi nie leżała. "Za free to leja mi za barem, jestem V. I. P!", próby dowartościowania się obrażając wiarę innych itp. Nie dzięki. Ktoś kiedyś napisał w tym temacie, że znamy dwóch Fokusów. Jeden to ten znany z PFK, zniknął jakiś czas temu. Na jego miejsce pojawił się gruby Fokus, któremu wszystko się należy i nawija o niczym (kasa, .....i, lans).
Popatrzmy na tytuł i wypowiedź Fokusa " Napisałem dwie dobre, chamskie zwrotki, a ona je zaakceptowała." - zaakceptowała, bo rzuca pewnie w co drugim wersie o .....ach i koksie. Jak dla mnie posty dot. nagrań Fokusa coraz mniej pasuje do nazwy tematu. Ilu szanujących raperów nagrałoby z Dodą ? Szanujący żaden ! Jak dla mnie ta "artystka" (przepraszam, za obrazę prawdziwych artystów) to szczyt komercji, tandety i robienia kasy na skandalu.
Mam jedynie nadzieje, że Rahim (o niebo lepiej wypada w moich oczach) ogarnie go trochę i razem coś lepszego nagrają. Tymczasem mamy wiele ciekawych opcji na rynku. Za kilka dni wychodzi Parias, na który dość mocno czekam. Jakiś czas temu wspominali, że płyta będzie poświęcona m.in. krytyce establishmentu (Doda...). Po "Doboszu" widać, że duży wpływ na płytę ma Eldo - poetyckie podejście do tematu. Ciekaw jestem, co z tego wyjdzie.
"Bo nasza ARMIA to potęga"
|