Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.04.2011, 20:50
Następne 3 spotkania będą bardzo ważne. Pokażą ono w jakiej formie obecnie jest Jagiellonia. Grają z wydaje się rywalami silniejszymi, niż Arka, Górnik czy Zagłębie. Grają z Polonią Bytom, Widzewem Łódź i chyba najtrudniejszy mecz z Polonią Warszawa.

Nie zdziwiłoby mnie jeśli po tych 3 kolejkach mielibyśmy 6 (7) punktów przewagi nad Jagiellonią.

Widzew pokazał w meczu z Polonią Bytom, że potrafi grać w piłkę.
Natomiast Polonia po powrocie Zielińskiego to najlepiej punktująca drużyna.

Jeśli nie daj boże przegralibyśmy z Lechią i Amicą (Nie wyobrażam sobie, abyśmy z Górnikiem stracili punkty)
A Jagiellonia wygrała z Polonią B, Widzewem (Zwycięstwa Jaga i z Polonią Warszawa) byłoby bardzo nieciekawie.

Mecze z Cracovią i Legią na pewno nie będą łatwe. To ostatnie 2 spotkanie sezonu gramy z Zagłębiem Lubin z zespołem, którym u siebie rundę temu wygraliśmy ledwo, ledwo po golu w ostatnich minutach. Wątpię, aby Zagłębie dało nam wygrać. No i z Polonią Warszawa, który na papierze zapowiada się na najtrudniejszy mecz u siebie obok tego z Amicą.

Natomiast Jagiellonia po meczach które już wcześniej wymieniłem (Polonia B., Widzew, Polonia W.) gra z Legią Warszawa - mecz bardzo trudny to wytypowania i z Koroną Kielce.

Następne dwa mecze to spotkania z Cracovią, która jeśli będzie miała już w tej kolejce zapewnione utrzymanie (niby mało realne, ale...) wiadomo wtedy najbardziej będą chcieli, żeby Wisła nie zdobyła mistrzostwa...

No i na koniec Ruchu u siebie w tym meczu łatwo powinni wywalczyć punkty...

mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Sapela z Nami najgorszym a z Lechem najlepszym zawodnikiem meczu.
Taki zawód...
Takich bramkarzy w ogóle jest dużo w ekstraklasie.
Sapela raz może wszystko wybronić co jest do wybronienia wyjmując strzał lecący w róg bramki, ale może też popełnić głupi błąd wypuszczając z rąk prostą piłkę dzięki czemu jego drużyna traci bramkę.
Tak samo jest z Małkowskim z Cracovią zagrał katastrofalnie. A w meczu ze Śląskiem wybronił Koronie mecz...

Do tego można przytoczyć nazwiska takie jak Cabaj(chociaż ten to miał większość meczów złych, niż dobrych), Pawełek, Mielczarz, Stachowiak...
Ostatnio edytowane przez Titto : 23.04.2011 o godz. 21:01.
Odpowiedz cytując