Wyświetl pojedynczy post
prezes85
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.04.2011, 17:10
jcts napisał(a):Wyświetl post
Co mnie martwi u Maaskanta to jego hurra ofensywna taktyka jak przegrywamy. Rozumiem że trzeba zaatakować, ale żeby aż tak? To jest chyba przesada, przegrywamy 0-1 to można zaatakować odważniej, jednym, dwoma piłkarzami więcej, ale nie odkrywać się i zostawiać samego Chaveza na obronie. Gdybyśmy nie rzucili wszystko na jedną kartę już na początku drugiej połowy to myślę że byśmy nie stracili na 0-2 a strzelili przynajmniej jednego gola.
I tu nie chodzi tylko o ten mecz, już w Bytomiu i Kielcach było to widać. O ile w naszej lidze to nie każdy wykorzysta takie szansy to w Pucharach z dobrym przeciwnikiem każda kontra może się źle skończyć.
O ile pamiętam to jak NAC Breda Maaskanta grała w Pucharach to przegrali z Villarrealem chyba 6-1. Nie wiem jak ten mecz wyglądał, ale przypuszczam że mogło być tak że dostali bramkę i za bardzo się odkryli i Hiszpanie dobijali ich kontrami.
Boję się o puchary z taką taktyką.
Ta 2. bramka Śląska podobnie jak te z Podbeskidziem i Koroną to wina obrońców.
Jak będzie mocniejszy blok defensywny to nigdy takie kontry nie wejdą.
Marcelo z Głowackim skasowali by spokojnie wyjście 4 na 2.

Mecz ze Śląskiem był pechowo rozpoczęty (samobój) i niema ca gdybać.

Widać tylko, że potrzebujemy pilnie wzmocnień obrony i drugiego napastnika, który mógłby występować zamiennie zarówno z Genkovem jak i Małeckim.
Odpowiedz cytując