mastahkillah napisał(a):

Racja. Hans trzyma poziom jak zawsze. Aż dziw że poza 52 za wiele go nie ma.
DominoForza napisał(a):

Co do Fokusa z Dodą - jestem niemile zaskoczony. Człowiek-legenda polskiej sceny hip hopowej nagrywa kawałek z jedną z najsłynniejszych postaci polskiej sceny pop. Czy środowisko odwróci się od niego, czy nastąpi przełom na polskiej scenie, i tego typu kawałki nie będą uważane za "sprzedanie się"?
Swoją drogą jedno mnie dziwi. Współpracy raper-wokalistka na polskiej scenie mieliśmy już kilka: Liber/Sylwia Grzeszczak, Mezo/Kasia Wilk, nadchodzące Sokół/Marysia Starosta i Fokus/Doda. W przypadku dwóch pierwszych przeważały głosy negatywne. Sokół może sobie pozwolić na więcej, a co wyjdzie Fokusowi to zobaczymy.
Każdy z powyższych wykonawców twierdził ze chcąc spełniać się jako artysta, musi szukać nowych rozwiązań. A tymczasem, jakiś czas wcześniej 52 Dębiec nagrali kawałek z rockowym zespołem The Old Cinema, stylem przypominający do nu metal. W przypadku tego kawałka nie było słychać aż tak wielu negatywnych opinii. Może jeśli eksperymentować to w tym kierunku? Nawet PiH w "Szatańskich wersetach" pokazał że mocne bassy nie są takie złe.
Co o tym sądzicie?