Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.04.2011, 11:40
Gdybyśmy mieli z 5 labo 6 setek i wszystkie zmaścili, po takiej grze gdzie dominowaliśmy zgodziłbym się z tym że Wisła zagrała dobry mecz. Jednak my nie mieliśmy 5-6 setek a ledwie 3 sytuacje (nie setki) w całym meczu pomimo 57 dośrodkowań. Gdzie ta nasza lepszość i gdzie ten dobry mecz Wisły?.

Myślę że problem leży w znaczeniu jakie nadaje się słowu "dobry" mecz

1. Jeśli "dobry mecz" znaczy ładniej i milej dla oka grający zespół - to Wisła zagrała dobry mecz.
2. Jeśli "dobry mecz" znaczy "efektywność' - tj. stwarzanie wielu sytuacji podbramkowych pod bramką rywala (setek) a tylko szwankowała skuteczność - to był to średnio przeciętny mecz w naszym wykonaniu.

Dla mnie dobry mecz byłby wtedy gdyby Kirm, Melikson, Małecki zmaścili każdy po dwie setki (pech) i dlatego przegraliśmy we Wrocławiu. Ale nic takiego nie było - było raptem kilka sytuacji i to nie czystych. Dla mnie średni mecz.

O Śląsku nie będę pisał więcej poza tym - cel uświęca środki.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując