flamengista napisał(a):

Chciałem zabrać głos po wczorajszym meczu w sprawie Maćka Żurawskiego.
A więc zacznę od tego, że Maciek jest dla mnie najlepszym piłkarzem Wisły w erze Tele-foniki. Naprawdę dał nam swoją grą wiele radości i niezapomnianych wzruszeń. Niestety, jak to wygląda teraz każdy widzi.
Dlatego mam apel do Pana Macieja. Niech nawet nie myśli o powrocie do Poznania i grze w Warcie. Oczywiście gra w przyszłym sezonie u nas też odpada, bo jest zwyczajnie za słaby. Ale nawet Warta to niestety za wysokie progi.
Naprawdę - starość to nie powód do wstydu. Każdego piłkarza to wcześniej lub później czeka. Ale trzeba wiedzieć, kiedy zejść ze sceny. Panie Maćku, ja chcę pamiętać Pana bramki w europejskich pucharach, akcję z meczu na Arena auf Schalke. A nie obrazki, jak z wczorajszego meczu.
|
Święte słowa. Pozwolisz, że podpiszę się pod Twoim postem i dodam kilka słów od siebie. To dzięki Żurawiowi pokochałem Wisłę, jestem przekonany, że gdyby nie on to nie byłoby tego magicznego sezonu 2002/2003 w Pucharze UEFA. Najlepszy zawodnik Wisły w ostatniej dekadzie. Ta technika, dynamika, zwód na prawą nogę i strzał zza "szesnastki".
http://www.youtube.com/watch?v=hidRu...eature=related
Już czas na pożegnanie legendy...