Wyświetl pojedynczy post
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2011, 12:31
Wczorajszy mecz to w naszym wykonaniu bicie głową w mur.

Szybko stracona bramka ustawiła mecz. Podobało mi się to, że po jej straceniu graliśmy swoje, na spokojnie, konsekwentnie, nie było bezsensownych strat itp. Pytanie tylko co z tego, skoro przez 90 minut praktycznie nie stworzyliśmy stuprocentowej sytuacji?

Śląsk ustawił się bardzo dobrze na boisku, linie obrony i pomocy gały bardzo blisko siebie w związku z czym Melikson, czy Małecki nie mieli miejsca na nabranie rozpędu i rozwiązania akcji indywidualnie.

Co z tego, że w pole karne Śląska poszło ponad 50 dośrodkowań skoro nie miały one adresata?

Chciałbym zwrócić też uwagę na problem koncentracji naszych piłkarzy. W meczu wyjazdowym z Bytomiem straciliśmy bramkę w 2 minucie, wczoraj we Wrocławiu również w 2. Warto przywołać też spotkanie na Reymonta z Ruchem, gdzie tuż po przerwie Ruch wbił nam gola. Ewidentnie coś tu jest nie tak.

Jak zobaczyłem na boisku Żurawskiego to już wiedziałem, że będzie niewesoło. Swoją drogą dziwna decyzja Maaskanta o zdjęciu Sivakowa, moim zdaniem nie gał źle, pierwsza połowa była lepsza w naszym wykonaniu niż druga. Co do Żurawskiego to przykro to pisać, ale wszyscy widzą, że to już nie jest piłkarz tylko biegająca po boisku koszulka.

Taki zimny prysznic może dobrze podziałać na drużynę i przypomnieć wszystkim, że o mistrzostwo trzeba jeszcze powalczyć, bo nikt w tej lidze nie da nam punktów za darmo. Górnika, a potem Lechię musimy wypunktować, bo najcięższe mecze dopiero przed nami - Lech, Cracovia, Legia.
Odpowiedz cytując