Wyświetl pojedynczy post
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.04.2011, 13:59
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Według mnie 4 obrońcą powinien być jakiś młody (maks 21lat) polski zawodnik.
Niech Kowalski ustąpi miejsca młodszemu , który za te 3-4 lata będzie być może lepszym zawodnikiem od niego.
Zgadzam się i myślę ,że jeden z dwójki Czekaj - Nalepa na następny sezon powinien zostać włączony do pierwszego zespołu i zająć miejsce Kowalskiego z którego w przyszłości i tak nic nie będzie. Drugi natomiast z tej dwójki powinien zostać wypożyczony do 1 ligi i tam ogrywać się między seniorami i zbierać doświadczenie ponieważ obaj bardzo dobrze rokują na przyszłość i najwyższa pora by zrobić mały krok do przodu . Podobnie ma się sprawa do takich piłkarzy jak Chrapek i Brud . Jeden do pierwszego zespołu , drugi do 1 ligi , w ME już niczego się nie nauczą . Jedynie z napastnikami z Młodej Wisły nie jest za różowo Trzeba też się zastanowić czy wypożyczenie Kurto by się nie przydało a wtedy na jego miejsce do pierwszego zespołu wskoczyłby Kocoń choć akurat Filip może się przydać w następnej rundzie , meczów będzie więcej a jak ktoś z dwójki Pareiko - Jovanić zaniemoże to wolę mieć już bardziej doświadczonego Filipa na ławce niż kompletnego nowicjusza .

kojot_12 napisał(a):Wyświetl post
aha rozumiem

ale moim zdaniem garguła, burliga i kowalski zostaną.
W przypadku Garguły jest jeszcze szansa ,że zaskoczy . Burliga musi zostać wypożyczony żeby zebrać niezbędne doświadczenie i przede wszystkim grać ponieważ teraz nie ma z niego żadnego pożytku a jego zmiana za Cikosa odkryła wszystkie jego mankamenty w grze obronnej spowodowane brakiem ogrania i doświadczenia. Co do Kowalskiego to tak jak już wspomniałem on jest raczej za słaby na Wisłę i nawet lepiej dla niego byłoby gdyby poszukałby sobie jakiegoś klubu pokroju Piasta i mógłby tam liczyć na regularne występy nawet na poziomie E-klasy.

Jeszcze odniosę się do ewentualnej sprzedaży Małego . Myślę ,że możemy być spokojni o to że nie wpłynie żadna wystarczająco dobra oferta za tego piłkarza z jednego powodu - on nie jest jeszcze na dzień dzisiejszy piłkarzem kompletnym . Potrafi bardzo dobrze grać 1 na 1 , ma bardzo dobre uderzenie z obu nóg ale gra zespołowa , kombinacyjna na dzień dzisiejszy dyskwalifikuje tego piłkarza jako kandydata do mocnego klubu z mocnej ligi a w dodatku kupionego za duże pieniądze , no chyba nie sądzicie że jakiś mocny klub zainteresuje się zawodnikiem którego gra w większym stopniu polega na tym ,że przyjmuje piłkę , opuszcza głowę i biegnie przed siebie na kilku rywali nie dostrzegając kolegów z zespołu ? Jeśli Mały te swoje słabe strony poprawi to wtedy można obawiać się że zostanie sprzedany a teraz możecie być spokojni no chyba że Mały narobi głupot i podpadnie to wtedy wyleci z hukiem z tego klubu ale ostatnio i tak poprawił się choć po nim to można się wszystkiego spodziewać i nie wiadomo co mu do głowy uderzy .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 21.04.2011 o godz. 14:15.
Odpowiedz cytując